NITKO NE SMIJE BITI SAM – Tradicionalni susret ispunjen veseljem i zajedništvom

Datum objave: 05. 12. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – I ove godine Grad Požega organizirao je tradicionalnu manifestaciju „Nitko ne smije biti sam.” Oko 250 sugrađana koji su ostali bez supružnika, starih 70 i više godina, odazvalo se pozivu na predblagdanski susret. S Požežankama i Požežanima zlatne dobi u blagdanskom ozračju družili su se pročelnica Maja Peterović te zamjenik gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević i zamjenik županice Ferdinad Troha.

Uz poruke brižnosti i zahvalnosti pročelnica i zamjenici čestitali su okupljenim seniorima nadolazeće blagdane. “U radosti koje sa sobom donose blagdani nismo vas zaboravili, dragi naši sugrađani koji ste nažalost, ostali sami. Grad Požega svake godine organizira ovo tradicionano druženje kao zahvalu na svemu što ste učinili i radili cijelog života za nas, malo mlađe.” rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović pozdravljajući okupljenje.“Kroz ovakva druženja želimo vam zahvaliti i vratiti dio ljubavi koju još uvijek nesebično poklanjate nama, mlađim generacijama. Hvala vam što naš grad činite boljim kroz svoja djela, ali i kroz svoju djecu i unuke,” dodala je pročelnica.

U ime županice Antonije Jozić i svoje osobno, prigodnim riječima pozdravio je dame i gospodu zlatne dobi i zamjenik županice Ferdinad Troha.”Nije lijepo biti sam u ovo lijepo, božićno vrijeme zato je ova inicijativa koju Grad Požega već godinama njeguje uistinu hvalevrijedna Uživajte, nadam se da ćete u zajedništvu zaboraviti i sve one brige koje vas možda opterećuju jer vi ste generacija koja je znala uživati i živjeti, koja je bila sretna s onim što ima, a mi nešto mlađi smo sretni što smo imali vas. Učili ste nas vrijednostima koje mi danas baštinimo i koje nastojimo prenijeti na nove generacije. Uživjate i želim vam još puno, puno blagdana,” rekao je Troha.

U ime domaćina pozdravio ih je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević. “Hvala vam što ste se odazvali pozivu Grada na ovo predblagdansko druženje, u ovo vrijeme došašća. Stoga budimo večeras veseli i svjedočimo zajedništvu kako bismo iz toga zajedništva mogli izroditi bolju zajednicu, bolji i uspješniji naš grad. Neka vas zdravlje služi i u 2024. godini, neka ovi blagdani budu i vama i vašim obiteljima sretni i ispunjeni toplinom.” zahvalio je svima na dolasku Miličević.

TEKST: Sanja Pok                       FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn