NG GLAZBENO LJETO- ZAVRŠNI OSVRT: Kako nadmašiti 26. izdanje najvećeg ljetnog open air festivala u regiji?

Datum objave: 15. 8. 2022. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA – Da Nova Gradiška uistinu ima najveće ljetno open air događanje u regiji, sada je jasno svima koji su od 11. do 14. kolovoza navratili na festival glazbe, gastronomije i dobrih vibracije. Uz 60-ak tisuća posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja, besplatne koncerte i provjereno jaka glazbena imena te popunjene smještajne kapacitete, kvaliteti manifestacije u prilog govori i iznimna logistika, dobra energija te interes za brojne popratne sadržaje. Ovogodišnje izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta bit će teško nadmašiti

Iako će se službene brojke zbrajati tek narednih dana, kada se stvari “slegnu”, baš kao i impresije, svima koji su, od 11. do 14. kolovoza navratili na festival glazbe, gastronomije i dobrih vibracija, jasno je da Nova Gradiška ima najveće ljetno open air događanje u regiji. Uz 60-ak tisuća posjetitelja pristiglih iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja, provjereno jaka glazbena imena, besplatne koncerte za sve, popunjene smještajne kapacitete, kvaliteti manifestacije u prilog govori i iznimna logistika, sjajno organiziran grad, osjetno dobra energija, prepoznatljiva slavonska gostoljubivost, kao i interes za brojne popratne sadržaje bez kojih tradicionalna trodnevna priča ne bi bila potpuna.

I mada su svi na to računali, konačni je rezultat iznenadio i najoptimističnije i pred organizatore postavio nove izazove, jer, sada je svima jasno, 26. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta bit će teško nadmašiti. Uz profiliranost manifestacije koja je, od relativno skromne priče pokrenute na inicijativu lokalnih glazbenih entuzijasta, posljednjih godina, zahvaljujući daleko ozbiljnijem i financijski snažnijem pristupu, izrasla u istinski brend Grada, Novogradiško glazbeno ljeto, ove je godine, više nego li ijedne prijašnje, opravdalo i njegov turistički slogan, ponudivši gostima i posjetiteljima nove doživljaje, ali i razlog da se, u jedan od najmlađih hrvatskih gradova, još koji put vrate.

Uz vikend prepun događanja prema kojem se planiraju i godišnji odmori, festival koji na jedinstven način spaja sve ono najbolje od Slavonije, potvrdio se i kao itekako opravdana i korisna gospodarska priča koju je prepoznalo i 50-ak izlagača, sudionika pratećeg eno gastro sajma, pristiglih iz svih dijelova Hrvatske. Želeći im pružiti priliku za što veću zaradu, u susret im je, u maniri dobrog domaćina, izišao i Grad, simboličnom cijenom štanda od 500 kuna tijekom trajanja manifestacije, a ruke su, s pravom, trljali i svi lokalni ugostitelji i obrtnici, pobrinuvši se da gostima i posjetiteljima tih dana ništa ne nedostaje.

S pozornicom na idealnom mjestu spremnom odgovoriti na najviše produkcijske zahtjeve, dovoljan broj dobro organiziranih parkirališnih mjesta, podijeljenost grada u nekoliko zona, čarobnu atmosferu središnjeg parka-idealne kulise za sajamske sadržaje ali i, zahvaljujući nekolicini novopostavljenih led ekrana, ugodno i nesmetano praćenje koncerata, Nova Gradiška je tih dana, punim plućima živjela za i s manifestacijom, što je, uz gostoljubivost domaćina, zasigurno još jedan od razloga njene uspješnosti i opipljivo pozitivne energije u zraku.

Upravo to su i elementi koje, posljednjih godina, uz najveća domaća i regionalna glazbena imena, prepoznaju i prate i sve snažniji sponzori, što je, uz financijski “suppport” Grada, i glavni razlog zbog kojeg je moguće posjetiteljima pružiti vrhunski koncertni događaj za nula kuna. Uz zabavu za male i velike, igru svjetla, čarobnu rasvjetu i vatromet, fotografije spremljene u mobitel, pa i kupljenu sitnicu za uspomenu, svatko tko je prethodnih dana navratio u Novu Gradišku, kući je otišao s novim doživljajem.

Na radost organizatora, uz bačenu rukavicu kao izazov, jer, 27. Novogradiško glazbeno ljeto samo što nije, a želi li nadmašiti ovo, još uvijek friško, stvari treba pokrenuti već sutra! Sretno i svaka čast!

TEKST: Simonida Tarbuk              FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn