NE PADA JABUKA DALJE OD STABLA – Luka se sprema za požešku festivalsku povorku

Datum objave: 27. 8. 2019. | Kategorija: Susreti

EMINOVCI – Luka Leist iz Eminovaca ovih će dana napuniti tri godine. Od rođendanskog slavlja Luki je važnije, uz oca Stjepana pripremiti se za tradicionalnu festivalsku povorku u sklopu požeškog Aurea Festa. Luka će sudjelovati kao pravi bećar s malom svatovskom zapregom i svojim poni konjićima Dunjom i Tinom.

Luka će ujedno biti i najmlađi aktivni sudionik povorke koji će upravljati ukrašenom svatovskom zapregom. Festivalska povorka već po tradiciji središtem Požege proći će prvi dan festivala, ove godine 29. kolovoza, poznatom rutom od Željezničkog kolodvora do središnjeg Trga Sv. Trojstva.
Festivalska povorka bit će u četvrtak 29.kolovoza, u sklopu festivala Aurea fest 2019., a proći će ulicama grada Požege, od Željezničkog kolodvora do središnjeg požeškog Trga sv. Trojstva.

Uz starinsku opremu i ukrase koji će krasiti njegovu zapregu, Luka će imati i nošnju svog kraja, a prvom nastupu ovog “mini-bećara”, uz trenera tatu Stjepana, prethodile su svakodnevne vježbe s Dunjom i Tinom. Ne sumnjamo kako će ova živa slika Slavonije u malom biti prava atrakcija za Požežane i njihove brojne goste. Živio Luka!

TEKST: S. P.      FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn