NATJEČAJ “KREATIVNI I NEOVISNI” – Dodjela nagrada najuspješnijim radovima

Datum objave: 15. 6. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško- slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su 11. godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Danas su dodijeljene nagrade za najuspješnije radove.

Pred učenike je postavljen zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete, alkohol, kocka, droga, ovisnost o internetu čine ljudima?. Navedenim natječajem učenicima se dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti te da pokažu znanje i svoj stav o tome.  Ove godine u natječaju koji je bio otvoren od 16. prosinca 2022. godine do 25. travnja 2023. sudjelovalo je 11 osnovnih škola i 4 srednje škole s područja Požeško-slavonske županije.

Na natječaj je pristiglo 56 radova od 93 učenika. Županija u Zavod za javno zdravstvo nagradili su s prvom, drugom i trećom nagradom 70 radova, odnosno, 70 učenika, a 23 učenika dobila su nagradu za sudjelovanje.Sredstva za nagrađene učenike osigurao je Zavod za javno zdravstvo, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novčana sredstva za škole i to po 150 eura za svaku školu koja je sudjelovala.

Prigodnim riječima učenicima i njihovim mentorima čestitali su ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević i zamjenik županice Ferdinand Troha. “Sredstva za provedbu ovog natječaja Zavod je osigurao u suradnji s Ministarstvom zdravstva kroz projekt “Zdravo biram nisam sam”. Natječaj ima za cilj da učenici iskažu svoja znanja i stavove o svim sredstvima ovisnosti prisutnim u društvu. Učenici su iskazali vrlo dobar interes i to nam je veliko zadovoljstvo. Za nagrade su osigurani poklon bonovi u vrijednosti od 20 za treće, 30 za drugo te 40 eura za prvo mjesto. Vjerujem da ćemo ovaj hvalevrijedan natječaj nastaviti i dalje,” rekao je Matijević. “Zadovoljstvo mi je svjedočiti još jednom završnici natječaja ” Kreativni i neovisni” koji traje više do desetljeća. Drago mi je da ste pokazali kreativnost te da predano i s ozbiljnošću pristupate ovom projektu.” rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn