NATJEČAJ KREATIVNI I NEOVISNI – Dodijeljene nagrade za najuspješnije radove na temu borbe protiv ovisnosti

Datum objave: 13. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2018. godine, Požeško- slavonska županija (Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su šestu godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni”koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Danas su dodijeljene nagrade za najuspješnije radove.

Pred učenike je postavljen zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete/alkohol/kocka/droga čine ljudima?, Imam(o) stav i govorim(o) NE!, te Što imam(o) od toga da kažem(o) NE! Navedenim natječajem našim se učenicima dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti, a natječaj je bio otvoren od 1. prosinca 2017. do 15. travnja 2018. godine.

n1

Na natječaju je sudjelovalo 6 osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije: OŠ Stjepana Radića, Čaglin (kategorija: film i likovni rad), OŠ Lipik (kategorija: likovni rad, instalacija), OŠ Ivan Goran Kovačić, Velika (kategorija: likovni rad), OŠ Braće Radić, Pakrac (kategorija: plakat, likovni rad, film), OŠ Vilima Korajca, Kaptol (kategorija: plakat, instalacija), OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica (kategorija: likovni rad, plakat) i 6 srednjih škola: Ekonomska škola Požega (kategorija: likovni rad, instalacija, film), Srednja škola Pakrac (kategorija: film, plakat, instalacija, fotografija), Gimnazija Požega (kategorija: instalacija), katolička gimnazija s pravom javnosti (kategorija: plakat, fotografija, film), Glazbena škola Požega (kategorija: film), Poljoprivredno-prehrambena škola Požega (kategorija: plakat, likovni rad). Danas su nagrađeni učenici za najbolje radove i za sudjelovanje, ukupno 134 učenika.Zavod za javno zdravstvo PSŽ osigurao je novčana sredstva (u vidu bonova) za nagrađene učenike, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novčana sredstva u iznosu od 1000 kuna za škole čiji su učenici osvojili nagrade.

nn

Ispred Zavoda za javno zdravstvo učenike i njihove mentore pozdravio je ravnatelj Mato Matijević. “Zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvo zdravstva i Požeško-slavonskom županijom kroz projekt”Zdravo biraj, nisi sam” prikupio je sredstva te omogućio provedbu ovog natječaja. Cilj natječaja je kreativno promišljanje djece o sredstvima ovisnosti. Zavod je osigurao nagrade u vidu poklon bonova u vrijednosti od 50 do 350 kuna. Nadamo se kako ćemo nastaviti s provedbom ovog hvalevrijednog natječaja i u budućnosti,” rekao je Matijević.

nnn

Mladim autorima čestitao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.”Ovo je poziv mladima ljudima da svoje ideje i promišljanja izraze na najbolji način jer oni trebaju biti i kreativni i neovisni. Na nama je da te ideje i stavove prezentiramo i javnosti jer mladi su budući nositelji razvoja i gospodarstva,” rekao je župan Tomašević.Nagrađeni radovi bit će izloženi u jednoj od škola od 15. studenog do 15. prosinca 2018. godine.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn