NATJEČAJ KREATIVNI I NEOVISNI – Dodijeljene nagrade i predstavljeni najuspješniji radovi na temu borbe protiv ovisnosti

Datum objave: 06. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško- slavonska županija (Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su sedmu godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Danas su dodijeljene nagrade za najuspješnije radove.

Pred učenike je postavljen zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete/alkohol/kocka/droga čine ljudima?, Imam(o) stav i govorim(o) NE!, te Što imam(o) od toga da kažem(o) NE! Navedenim natječajem učenicima se dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti, a natječaj je bio otvoren od 14. prosinca 2018. do 15. travnja 2019. godine.

Na natječju je sudjelovalo 11 osnovnih škola s područja županije: OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ Lipik, OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika, OŠ Braće Radića Pakrac, OŠP vilima Korajca Kaptol, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Antuna Kanižlića Požega, Katolička osnovna škola u Požegi, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ Mladost Jakšić, OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo i sedam srednjih škola: Ekonomska škola Požega, Srednja škola Pakrac, Gimnazija Požega, Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi, Glazbena škola Požega, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Obrtnička škola Požega.

Stručno povjerenstvno odabralo je najbolje individualne i grupne radove te je nagrađeno ukupno 100 učenika i to poklon bonovima u vrijednosti od 50 do 350 kuna, a škole čiji su učenici osvojili nagrade nagrađene su iznosom od 500 kuna. Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije osigurao je novčana sredstva u vidu bonova za nagrađene učenike, a Požeško-slavonska županija osigurala je novčana sredstva za škole. Učenike i mentore na današnjoj svečanosti prigodnim riječima pozdravili su i čestitali im na uspjehu ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Povjerenstvo nije imalo lak zadatak jer iz godine u godinu sve je veći broj kvalitetnih radova. To nas veseli, uvjereni smo da će se tako i nastaviti te da ćete upravo vi biti promotori zdravog načina života i zdravih navika,” rekao je ravnatelj Matijević.

“Čestitam vašim mentorima i vama što ste odvojili svoje slobodno vrijeme i uložili svoju kreativnost kako bi ostvarili ove vrijedne poruke o štetnosti ovisnosti i važnosti neovisnosti. Zadovoljan sam što smo ove godine primili najveći broj radova do sada, čak 100 radova iz 11 osnovnih i 7 srednjih škola i na tome vam hvala,” poručio je nagrađenim učenicima župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn