NASTAVAK PRIJATELJSTVA – Predstavnici “Slavonskog dućana” na Altstadtfestu” u njemačkom Herzogenaurachu

Datum objave: 26. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Predstavnici “Slavonskog dućana” protekli su vikend s raskošnim bojama, mirisima i okusima regije upoznali mnogobrojne posjetitelje „Altstadtfest-a” u Herzogenaurachu. To je tradicionalna manifestacija grada koji ove godine obilježava i 40 godina prijateljstva s Novom Gradiškom i svojevrsna uvertira u proslavu koja će se od 30. lipnja do 3. srpnja održati u Herzogenaurachu te u Novoj Gradiški u mjesecu listopadu

Čuvajući i njegujući prijateljstvo i suradnju dugo četiri desetljeća, predstavnici novogradiškog “Slavonskog dućana” protekli su se vikend, zajedno s raskošnim prepoznatljivim bojama, mirisima i okusima regije, predstavili mnogobrojnim posjetiteljima “Altstadtfest-a” u njemačkom gradu Herzogenaurachu.

Nastup na 45. izdanju manifestacije na kojoj lokalne udruge, grupe i gradovi partneri prezentiraju vlastitu kulturu, običaje i gastronomiju, svojevrsna je uvertira u veliku proslavu 40 godina prijateljstva i partnerstva između Nove Gradiške i Herzogenauracha koja će se, u njemačkom gradu održati od 30. lipnja do 3. srpnja, te u listopadu u Novoj Gradiški. Zahvaljujući Novogradiščaninu Marku Lončaru koji je inicirao suradnju, proteklih desetljeća između ova dva grada razvijeno je iskreno prijateljstvo te realizirane suradnje i partnerstva na gospodarskom, kulturnom, sportskom i društvenom području, što potvrđuje i niz međusobnih posjeta prilikom proslava gotovo svih važnih događaja, kako za Herzogenaurach, tako i Novu Gradišku.

Da su sjajni domaćini koji, također, žele produbiti partnerstvo i suradnju, građani Herzogenauracha dokazali su Novogradiščanima i tijekom “Altstadtfest-a”, na koji je, želeći se još jednom uvjeriti i u kvalitetu “domaćih” proizvoda i pozdraviti prijatelje, navratio i prvi čovjek Grada, gradonačelnik, German Hacker.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: Slavonski dućan

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn