NASTAVAK POZITIVNIH TRENDOVA – Energetska obnova POU MAR i sporazum o suradnji s gradom Šapcem – „zeleno svjetlo“

Datum objave: 20. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je s predstavnicima izvođača radova potpisao ugovor o energetskoj obnovi zgrade POU M.A.Relković, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, radnim je sastankom potvrdio i nastavak suradnje sa Šapcem, gradom iz Republike Srbije s kojim Nova Gradiška, sada je i službeno, provodi zajednički projekt fotonaponske elektrane vrijedan 848 tisuća eura.

Nakon što je prošle godine sredstvima proračuna i Ministarstva kulture u iznosu od milijun kuna obnovljen interijer, red je došao i na vanjsku ovojnicu zgrade Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković. Potvrdili su to, potpisom ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi, gradonačelnik Vinko Grgić i predstavnik tvrtke “Dinamix“ d.o.o Slavonski Brod.

„ Iznimno sam zadovoljan što nastavljamo s ulaganjima u Dom kulture. S dodatnom investicijom od 3,1 milijun kuna, kolika je vrijednost projekta, tu ćemo zgradu vratiti u stanje kakvo je bilo 1979. i energetski je poboljšati. Uz uštedu energije od najmanje 56 posto i značajno smanjenje troškova, značit će to, i bolje radne uvjete, ali, uz brojne kvalitetne programe, i sasvim novi ugođaj za publiku u dvorani.“, istaknuo je prilikom potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Grgić.

Projekt energetske obnove POU Relković vrijedan 3,112.375,00. kuna od kojih bespovratna EU sredstva iznose 1.438.105,00 kuna, predstavila je, u ime konzultanstke kuće Sintagma, Senka Vranić.

U sličnom, energetski učinkovitom „tonu“, protekao je i radni sastanak čelništva Grada s Nemanjom Pajićem, predsjednikom Skupštine Šabca. Povod-zajednički europski, prekogranični projekt, od danas i službeno potvrđen. „ Ono čemu smo se nadali se i dogodilo. Projekt fotonaponske elektrane vrijedan 848 tisuća kuna, od kojih je čak 85 posto nepovratnih sredstava, je prošao. Prvi je ovo u nizu radnih sastanaka koje ćemo održati pripremajući se za nastavak velike priče koja službeno treba biti završena do 2021.godine. Riječ je o sjajnom projektu s kojim ćemo značajno smanjiti cijenu energenata, a kako je Grad Nova Gradiška trenutno i u fazi realizacije ugovora za kompletnu obnovu rasvjetnih tijela u gradu- s klasične na led tehnologiju-dugoročno i potpuno prestati s financiranjem rasvjete. Osim toga, prilika je ovo i za nastavak suradnje sa Šapcem, gradom s kojim smo se, u mnogo čemu, prepoznali i povezali.“, upoznao je gradonačelnik Grgić.

Zadovoljstvo uspješnom realizacijom prvog dijela „zajedničke priče“ potvrdio je i predsjednik Skupštine Grada Šabca, Nemanja Pajić. “ Nadali smo se i vjerovali kako će rezultat naše suradnje izgledati upravo ovako, jer dosta je sličnosti između naša dva grada. Tu su energična rukovodstva, brojni projekti, puno novih, modernih stvari i tema. Osim toga, uvijek kada dođemo u Novu Gradišku napunimo se pozitivnom energijom i zaključimo kako ima još puno prostora za suradnju na drugim poljima i što je najvažnije, prilika da međusobno učimo jedni od drugih, na zadovoljstvo naših sugrađana. Kako smo mi u Gradu već prešli na led rasvjetu i uz značajne uštede, uvjerili se i u brojne druge benefite, ohrabrujemo vas da nastavite tim putem. Radujem se novim zajedničkim izazovima i prilikama za produbljivanje suradnje.“ zaključio je Nemanja Pajić.

Radni sastanak čelništva Grada Nova Gradiška i gostiju iz Republike Srbije, predstavnika partnera na projektu prekogranične suradnje-podunavska zona, održan je u prostorijama RANG-a, razvojne agencije Nova Gradiška, smještene na tek obnovljenom četvrtom katu zgrade Grada, koje će, uskoro i službeno biti predstavljene.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: S. Tarbuk

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn