NASTAVAK NOVOGRADIŠKIH RADOVA – Fontana, kružni tok, nova parkirališna mjesta

Datum objave: 25. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

NG1

NOVA GRADIŠKA – Na radost vozača i pješaka završeni su radovi na kružnom toku kod najfrekventijeg gradskog raskrižja, a vrlo skoro počet će i oni „kod sata. „ Uz poboljšanu prometnu infrastrukturu, vizuru grada promijenit će i nove fontane, a osuvremenjen izgled ovih je dana poprimila i Relkovićeva ulica.

Nakon višemjesečnih radova, a onda i „prisilne“regulacije prometa, na radost brojnih vozača i pješaka, završeni su radovi na kružom toku kod Kauflanda. Riječ je o jednom od najfrekventnijih novogradiških raskrižja čiji će semafori, po izgradnji kružnog toka, biti premješteni na raskrižja kod Fine i Tang-a. Kružni tok uskoro će regulirati i tijek prometa na raskrižju s Gajevom i Dieneševom ulicom, kod sata, gdje će, kroz 20-ak dana, početi radovi. Uz izgradnju kružnog toka, u planu je i uređenje prostora ispred gradske upravne zgrade.

NG3

Uz poboljšanu prometnu infrastrukturu, vizuru grada izmijenit će i nova fontana koju ovih dana dovršavaju djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Eko kong. Fontana smještena u središtu kružnog toka kod župne crkve, još je jedan vizualan dodatak novouređenom gimnazijskom trgu . Svojevrsni make over ovih je dana doživjela i Relkovićeva ulica u kojoj je obnovljen nogostup i dio kolnika od Doma kulture do Gimnazije, dok je za funkcionalnost zaduženo novih 20-ak parkirališnih mjesta. Slijede radovi na obnovi nogostupa od Nazorove ulice do raskrižja s Finom, a „šminka“ se i Ulica bana Ivana Mažuranića.

TEKST: S. T.       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn