NASTAVAK DOBRIH PROJEKATA U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI – Grad Nova Gradiška i 10 općina novogradiškog kraja s pola milijuna kuna sudjeluju u radovima na uređenju Odjela pedijatrije

Datum objave: 26. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Kada je riječ o suradnji na razini grad-općina-županija, ali i onoj međusobnoj, između političkih i stranačkih „suparnika“, na novogradiškom području aktualni su neki novi pozitivni trendovi. U prilog tome govori sve veći broj projekata u kojima, uz Grad, zajednički sudjeluju i općine, poput „Slavonskog dućana“ ili širokopojasnog interneta. Suradnja je ovih dana, proširena i na Opću bolnicu, u čijem će financiranju, s ciljem unapređivanja zdravstvene skrbi, iako je riječ o ustanovi čiji je osnivač Županija Brodsko posavska, sudjelovati Grad Nova Gradiška i 10 općina novogradiškog kraja.

Na inicijativu načelnika Općina i prvog čovjeka Grada Nova Gradiška, s ciljem unapređivanja zdravstvene skrbi, u uredu ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška, u nazočnosti prvog čovjeka županije Brodsko posavske, radni su sastanak s dr.Josipom Kolodziejom, ravnateljem ustanove, održali gradonačelnik Vinko Grgić i načelnici Općina Cernik Vitomir Žakić, Stara Gradiška Velimir Paušić, Okučani-Aca Vidakovć, Staro Petrovo Selo Nikola Denis, Gornji Bogićevci Pavo Klarić, Dragalić Zvonimir Karlik, Davor Đuro Anđelković, te, u ime Općine Nova Kapela, Anto Žgarić, predsjednik Općinskog vijeća. „ Prije dva tjedna, prilikom otvaranja Odjela dijalize u čijim su radovima sudjelovali s više od 100 tisuća kuna, uvjerili smo se koliki je doprinos jedinica lokalne samouprave u dovršetku investicija.

Bio je to svojevrsni „okidač“ za radni sastanak koji su inicirali općinski načelnici i prvi čovjek Nove Gradiške, s ciljem dogovora o nastavku suradnje i u nadolazećem razdoblju, jer, čini mi se, kako su u posljednje četiri, poslovno turbulentne godine, svi shvatili značaj bolnice za novogradiški kraj. Zbog toga, kao i uspješne realizacije brojnih aktualnih i planiranih projekata, dogovorili smo kako će jedinice lokalne samouprave, u okviru vlastitih mogućnosti, s 500 tisuća kuna, sudjelovati u radovima obnove Odjela pedijatrije, vrijednima 2,5 milijuna kuna. „ upoznao je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej.Dogovor o nastavku suradnje kojom će profitirati grad i novogradiške općine, te prije svega, stanovnici Brodsko posavske županije ali i svi pacijenti koji se ovdje dolaze liječiti, iznimno pohvalnom je ocijenio i čelni čovjek Županije, osnivača bolnice, župan Danijel Marušić.

“ Izuzetno mi je drago da je ovaj sastanak organiziran, jer riječ je o poruci zajedništva i lijepoj gesti svih načelnika i gradonačelnika, od Nove Kapele do Okučana i Stare Gradiške. Iz svega ovoga vidljivo je koliko ljudi koji vode lokalnu upravu cijene napore ravnatelja i njegovih suradnika da bolnicu što više unaprijede, jer upravo to je i glavni razlog aktivnosti kakvih u ovoj ustanovi nije bilo godinama. Opća bolnica Nova Gradiška danas je veliko gradilište. Sve zgrade bit će energetski obnovljene, uređen je Odjel dijalize, pedijatrija je pred uređenjem, nabavlja se skupocjena medicinska oprema, ekipira tim mladih stručnjaka. Sve to govori kako je svima stalo do što bolje i kvalitetnije zdravstvene skrbi. Hvala svim načelnicima, gradonačelnicima , ravnatelju Kolodzieju i njegovim suradnicima na sjajnoj suradnji i naporima da ova bolnica bude što bolja.“, rekao je prvi čovjek županije, župan Danijel Marušić.

„ Do zajedničke odluke i dogovora došli smo vrlo brzo, jer, kao pacijenti i konzumenti usluga koje bolnica pruža, svi razumijemo njene potrebe i veselimo se zajedničkom projektu. Ovo je, tek početak jedne dobre priče, trend koji ćemo, sasvim sigurno, nastaviti i koji će rezultirati i zajedničkim velikim projektom Grada Nova Gradiška, bolnice i Županije. Što je najvažnije, prepoznali smo da stvar ide dobrim putem i vjerujem kako će sufinanciranje bolnice postati standardna stavka svih naših proračuna.“, zaključio je nakon radnog sastanka gradonačelnik Vinko Grgić.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn