NAŠI MLADI – Studentica medicine Antonija Krpan želi biti obiteljski liječnik i to u rodnoj Požegi

Datum objave: 05. 11. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Požežanka Antonija Krpan na šestoj je, završnoj godini studija medicine. Dok brojne kolegice i kolege razmišljaju po završetku studija svoje prvo zaposlenje potražiti izvan Hrvatske, Antonija je donijela čvrstu odluku – vratiti se u rodni grad.

S Antonijom smo se susreli dok je sa svojim kolegama studentima sudjelovala u projektu “Zdravlje u zajednici” u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo i Domom zdravlja Požeško-slavonske županije. “Najviše me zanima obiteljska medicina koju planiram kroz specijalizaciju nastaviti studirati. Želja mi je vratiti se u Požegu i nadam se, zaposliti se u Domu zdravlja. Nisam se još javljala ali imam saznanja da oni trebaju liječnika,” rekla nam je Antonija koju smo zatekli s bakom Zoricom, dugogodišnjom prosvjetnom radnicom, umirovljenom nastavnicom matematike.

Antonija je u obitelji jedina koja se odlučila na studij medicine. Brat joj je studira elektro – energetiku, a njen otac je profesor stručnih predmeta na Tehničkoj školi u Požegi dok joj je majka tajnica u jednoj osnovnoj školi.
” O studiju medicine razmišljala sam još od osnovne škole.U tome sam kao što vidite i uspjela. To je prekrasan fakultet, a po njegovom završetku radit ću ono što istinski volim i posao za koji sa se školovala,”zaključila je Antonija.

TEKST: S. P./ D. K.      FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn