NAKON “SLADOLEDA” EVO I “PIVO” – Nova kazališna poslastica Mire Gavrana u rodnom gradu

Datum objave: 24. 2. 2015. | Kategorija: Kultura

PIVO

NOVA GRADIŠKA – Najpoznatiji  i sugrađanima svakako jedan od omiljenih Novogradiščana, ponovno stiže u goste svom rodnom gradu i daskama koje život znače. Po već provjereno uspješnom, dobrom starom običaju, Miro Gavran svoju će najnoviju kazališnu poslasticu,  samo dan nakon prve pretpremijere, najprije predstaviti kod kuće. „Pivo“ stiže u Dom kulture u srijedu, 25.veljače 2015. godine.

Nakon „Sladoleda“, duhovite životne priče iz slastičarnice, tipičnog „ženskog“ kazališnog komada, kako ga je okvalificirao autor osobno, predstave u kojoj je aktualiziran odnos majke i kćeri, ali i sudbinska odrednica koju ženskim životima donose odnosi s muškarcima, na red je došlo „Pivo“. I svaka sličnost je namjerna. Nova kazališna poslastica Mire Gavrana, svojevrstan nastavak „Sladoleda“, priča je namijenjena muškarcima, neobična komedija o složenom, cjeloživotnom odnosu oca i sina. I dok su „Sladoled“ suvereno glumački iznijele autorova supruga Mladena Gavran i Ana Vilenica, „Pivo“ će ispijati Mirin sin, Jakov Gavran u društvu Zlatka Ožbolta, a publika će, pri tom, zasigurno, uživati.

Miro Gavran, naš najizvođeniji i najprevođeniji suvremeni kazališni pisac, još će jednom dokazati kako ga slava nije ni malo promijenila i kako je, unatoč prepoznatljivosti na kazališnim daskama svih svjetskih kontinenata, još uvijek odan rodnom gradu. Vidljivo je to, itekako, kroz dugogodišnji običaj igranja novih predstava prije premijera isključivo u rodnom gradu. Jer, Novogradiščani će „Pivo“ imati priliku vidjeti samo dan nakon prve zagrebačke pretpremijere. I, mada se domaća kazališna publika u posljednje vrijeme, uglavnom zbog loše financijske situacije, pomalo ulijenila, za „Pivo“ će se tražiti karta više.

Stoga, požurite, jer jedno sjedalo treba sačuvati i za glavnog gosta, autora osobno, koji će, sigurno, kao i uvijek u ovakvim situacijama, predstavu gledati „kod kuće“. „Pivo“ se hladi u srijedu, 25.veljače,od 19 sati, a ulaznice čekaju na blagajni, u tajništvu Učilišta, ili uz poziv na broj telefona 035/ 331-010 i 331-011.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn