NAJBOŽIĆNIJI UGOĐAJ U SLAVONIJI – Mirisi Božića u Lipiku

Datum objave: 02. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

LIPIK – Mirisi Božića u Lipiku više su od adventske manifestacije, oni su inovativni prikaz povijesnog i turističkog razvoja Lipika! Božićni park s 400.000 lampica, Kuća Bake Mraz, Božićni sajam, vožnja turističkim vlakićem Lipik Express, Dječja Nova godina i doček za odrasle dio su blagdanskog slavlja koje očekuje građane Lipika i njihove goste.

RASPORED PROGRAMA U ADVENTU:
Svakodnevno u Adventu pridružite se vjerskim običajima na misama zornicama u crkvi sv. Franje Asiškog u 6 sati te svake subote u 17.30 sati paljenju adventskih svijeća na trgu hrvatskih branitelja.

Do 24. prosinca trajat će prijave građana za nagradnu akciju “Najljepša božićna okućnica Lipika” u organizaciji Turističke zajednice Grada Lipika.

2. prosinca (ponedjeljak) ne propustite ukrašavanje gradske jelke za djecu i roditelje na tržnici Lipik u 17 sati!

6. prosinca (petak) u 17 sati u crkvi sv. Franje Asiškog očekuje nas program povodom sv. Nikole, a u 18 sati promocija filma “Naš Lipik” u Multikuturalnom centru.

7. prosinca (subota) u 9.30 započinje program povodom Dana branitelja Lipika i 28. godišnjice oslobođenja Lipika na trgu hrvatskih branitelja Lipika te u 11 sati misa u crkvi sv. Franje Asiškog

11. prosinca (srijeda) u 18 sati pogledajte neizostavnu izložbu “Šuma okom šumara” u Multikulturalnom centru.

13. prosinca (petak) u 18 sati odvojite vrijeme za promociju knjige dr. Senke Slivar “Kantice u pijesku” u Multikulturalnom centru.

Od 13. do 28. prosinca od 9 i od 18 sati božićni malonogometni turnir broji 17. godinu organizacije u školskoj sportskoj dvorani.

PROGRAM MIRISA BOŽIĆA OD 14.PROSINCA

BOŽIĆNI SAJAM 14. prosinca (subota) od 10.00 sati u tematski uređenom božićnom šatoru u sklopu parka kod Jelkinog brijega gdje će svatko pronaći nešto za sebe, a vjerujemo i za najmilije kroz bogatu ponudu brojnih OPG-a, kućnih radinosti, udruga, obrta s područja cijele Hrvatske.

SVEČANO OTVORENJE BOŽIĆNOG PARKA U LIPIKU 14. prosinca (subota) u 18 sati kod paviljona Izvor Toplice Lipik. Ove godine božićni park svoja vrata otvara 14. prosinca 2019. sve do 8.1.2020. godine.

Zakoračite u jedinstvenu blagdansku povijesnu priču božićnog parka s više od 400.000 lampica i saznajte što je to Jelkin brijeg, Fenster aleja, Wandelbahn, Kursalon? Po čemu je Lipik dobio ime? Gdje se nalazi vaza Adama i Eve? Što predstavljaju likovi na izvoru ljekovite termalne vode? Gdje se sakrila vrtlarija marljivog vrtlara Kostliviya i zaboravljeni plesači? Kako pronaći izgubljeni dragocjeni prsten grofice Jelke?

BOŽIĆNU VOŽNJU FIJAKEROM S LIPICANCIMA 14. i 15. prosinca (subota i nedjelja) od 17 do 19 sati kod šatora u parku kod Jelkinog brijega!

VOŽNJU TURISTIČKIM VLAKIĆEM LIPIK EXPRESS – od 14. do 31. prosinca svake subote i nedjelje od 18 do 20 sati upustite se u istraživanje grada tursitičkim vlakićem. Svoju kartu za vožnju možete kupiti na adventskoj kućici kod šatora u sklopu Božićnog parka kod Jelkinog brijega. Karta iznosi 3 kn po osobi iznad 10 godina.

KUĆU BAKE MRAZ – Draga djeco i roditelji 14. i 15. prosinca (subota i nedjelja) od 19 do 21 sat ponovno se otvaraju vrata KUĆE BAKE MRAZ gdje možete posjetiti marljive vilenjake koji s Bakom Mraz danonoćno pripremaju sve za dolazak Djeda Mraza. Postanite počasni božićni inspektori jer upravo Vi imate važan zadatak nakon obilaska grada procijeniti jesu li vilenjaci uspjeli u svom naumu?
Potražite nas na našoj novoj adresi Slavonska ulica 49, DVD Lipik!!

IZLOŽBU “UREĐENJE BLAGDANSKOG STOLA” 16. prosinca ( ponedjeljak) u 19 sati u Multikulturalnom centru!

KONCERT “U OZRAČJU BOŽIĆA” za vas će pripremiti 17. prosinca (utorak) gradski pjevački zbor Lipik u Mramornim kupkama Toplica Lipik s početkom u 19 sati.

18. prosinca (srijeda) u 15.30 u šatoru u parku kod Jelkinog brijega razveselite djecu na dječjoj predstavi “LIPIKOM DOK PADA SNIJEG, STIŽE GOST NA JELKIN BRIJEG!” te od 18 sati BOŽIĆNI PROGRAM UČENIKA u osnovnoj školi Lipik!

20. i 21 prosinac (subota i nedjelja) rezervirajte vrijeme za ZIMSKU IZLOŽBU ručnih radova Udruge žena Lipik u DVD-u Lipik od 10 sati.

28. prosinca (subota) zabavite se uz koncert Plave lagune u šatoru u parku kod Jelkinog brijega od 22 sata!

29. prosinca (nedjelja) u 10 sati održava se BOŽIĆNI DJEČJI STOLNOTENISKI TURNIR u školskoj sportskoj dvorani.

DJEČJA NOVA GODINA I DOČEK ZA ODRASLE – 31. prosinac (utorak) u finalnoj završnici programa opraštamo se od stare godine kroz organizirane dočeke Nove godine u šatoru u sklopu božićnog parka kod Jelkinog brijega!

Draga djeco, pridružite nam se na disco groznici na dočeku dječje Nove godine od 17 do 20 sati! Nakon proslave zajedno ćemo stvoriti šareno nebo puštanjem lanterni želja i veseliti se novom početku u 2020. godini.
Lanterne želja možete potražiti u šatoru na samom dočeku dječje Nove godine.

Od 22 sata kreće se sa zabavom na dočeku Nove godine za odrasle uz grupu DILBERI i spektakularan vatromet u ponoć!

IZVOR: TZ Grada Lipika

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn