NAJAVLJENA 37. KULENIJADA U POŽEGI – Sve je spremno za najdugovječniju Kulenijadu

Datum objave: 07. 6. 2017. | Kategorija: Susreti

kulen

POŽEGA – Turistička zajednica Grada Požege i ove je godine organizator  „Kulenijade“, manifestacije koja slavi slavonski suhomesnati specijalitet. Zbivanja počinju 16.lipnja, u petak, ocjenjivanjem kulena i edukacijom za sudionike, a u subotu od 11 sati  bit će upriličena tradicionalna degustacija za građane na Trgu Sv. Trojstva ispred Gradske kuće. Turistička zajednica Grada Požege za ovu prigodu organizira i degustaciju vina, a u zabavnom dijelu programa nastupit će Libreto band, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.

“Petak 16. lipnja rezerviran je isključivo za kulenare koje ovim putem pozivam da se prijave u ured TZ, A. Kanižlića 3 ili na broj 034 274 900. Od 14 do 16 sati je vrijeme za donošenje uzoraka kulena u prostor Hotela Grgin dol, a od 16 sati organizirali smo edukacije za kulenare, poučeni odličnim odazivom kulenara prošle i pretprošle godine.Ove godine smo pripremili edukacije Upravnog odjela za europske integracije pod nazivom: Mogućnosti financiranja projekata iz Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020. te Primjer prijave projekta u AGRONET sustavu. U 20,00 sati je dodjela priznanja dodjela priznanja, a drugi dan ove manifestacije organiziran je na Trgu sv. Trojstva ispred Gradske kuće kada sve naše posjetitelje između 10 – 13 sati pozivamo na degustaciju kulena i vina.Zabavljat će nas Libreto band,” naglasila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

n

Poziv  kulenarima,građanima  i gostima uputio je i vršitelj dužnosti  gradonačelnika Darko Puljašić. “Najavljujemo 37. Kulenijadu, najdugovječniju i najkvalitetniju Kulenijadu u Republici Hrvatskoj. Isto tako, najavljujemo i Ivanjski krijes koji dolazi vrlo brzo, te također Požeško kulturno ljeto na koje će imati preko 40 događanja. To je ono što ćemo u lipnju raditi i predstaviti našim sugrađanima. Nadam se kako ćemo se svi  kvalitetno i ugodno družiti na tim zbivanjima u našem gradu,”rekao je Puljašić.

TEKST: S. P.     FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn