NAJAVLJEN FESTIVAL KULENA&VINA – Vatreno i pikantno za početak požeškog ljeta

Datum objave: 07. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Festival kulena&vina koji objedinjuje dvije tradicionalne manifestacije – požešku Kulenijadu i Ivanjski krijes, a obogaćen je enološkom ponudom i zabavnim programom ove će se godine održati 16., 17. i 21. lipnja. Program festivala koji promovira eno-gastro potencijale Slavonije najavila je direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Požeški „Festival kulena&vina“ kroz svoju eno-gastro ponudu i sadržaje obogaćuje turističku ponudu grada Požege i okolice te time utječe na podizanje konkurentnosti destinacije. Predstavlja događanje u okviru kojega će se i ove godine održati tradicionalna „Požeška Kulenijada“, sadržajno obogaćena vinskom pričom, kako bi se prezentirala eno-gastronomska ponuda slavonskog kraja te manifestacija Ivanjski krijes kojom Požežani godinama obilježavaju početak ljeta.

Najstarija manifestacija te vrste, 43. Požeška Kulenijada ove godine održat će se 16. i 17. lipnja. “Prvog dana manifestacije, 16. lipnja u krčmi Zlatni lug počinje program od 13, 00 sati kada će svi zainteresirani kulenari moći predati svoje uzorke, dok će od 15,00 sati te iste uzorke stručna komisija početi ocjenjivati. Također, od 15,00 sati počet će i edukacije namijenjene kulenarima i vinarima budući da nam je i ove godine cilj objediniti ova dva važna elementa enološke i gastro ponude naše regije. U nastavku prvog dana Kulenijade uslijedit će dodjela zlatnih, brončanih i srebrenih plaketa te proglašenje najboljeg kulenara kao i svečana večera za sve sudionike, ali i degustacija za sugrađane koje ovim putem pozivamo u Zlatni lug, u petak 16. lipnja od 19,30 sati.” najavila je direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Nastavak manifestacije održat će se u subotu, 17. lipnja u Šetališnoj zoni. Program počinje od 9,00 sati Sajmom antikviteta i rukotvorina koji se provodi u suorganizaciji s udrugom Požeški čuvari baštine i Kronikom požeško-slavonskom. Ove godine očekuje se veliki broj izlagača iz cijele Slavonije i Baranje, a od 11 sati program će upotpuniti nastup tamburaškog sastava De Gotho i degustacija kulena i vina za građane.

Festival kulena&vina nastavlja se 21. lipnja tradicionalnim Ivanjskim krijesom.”Ovogodišnja manifestacija održat će se na Trgu sv. Trojstva s početkom u 18, 00 sati kada će nam se prvo predstaviti plesni klubovi i umjetničke organizacije s područja našeg grada – Požeške mažoretkinje, Plesni studio Marine Mihelčić, UO Plesna radionica Ilijane Lončar te Scenski studio Artina. Od 19,30 sati nas očekuje koncert Ivane Banfić, Minee i Elle, koncert koji je trebao biti održan u Adventu no zbog lošeg vremena prebačena je na prvi dan ljeta. U 21,30 sati simbolično će biti zapaljen Ivanjski krijes uz pomoć Odreda izviđača Požega te Povijesne postrojbe Gradska straža Požega i gostujućih povijesnih postrojbi, a u nastavku programa bit će i koncert grupe Leteći odred.” zaključila je direktorica Šimunović Svoboda.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn