ADVENT U POŽEGI NA NOVOJ LOKACIJI – Blagdanska čarolija čeka vas u samom srcu grada

Datum objave: 23. 11. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Blagdanski dani u Požegi i ove će godine biti u znaku zabave, glazbe i umjetnosti . TZ Grada Požege donosi program s pregršt događaja, a blagdanski ugođaj “Adventa u Požegi” ove godine čeka vas u samom centru grada, u parku Pod gradom i na prostoru bivšeg atletskog stadiona, od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine. Bogatstvo sadržaja predstavili su gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić i direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Nakon godina traženja i “testiranja” pravih lokacija za klizalište, sajam i sve ono što čini blagdansku čaroliju, ove je godine Turistička zajednica uz podršku Grada uspjela, čini se, pomiriti organizacijske izazove sa željama brojnih Požežana. Svjetlucav i sjajan Požeški advent čekat će nas, po mnogima na idealan prostor koji objedinjuje smirenu duhovnost Trga sv. Terezije Avilske, nostalgično šarmantni park Pod gradom uz dokazano prepoznatljiv bivši atletski stadion.

Bajkovita atmosfera i mirisi blagdana, te raznovrsni glazbeni i zabavni program za sve uzraste učinit će tako ove godine grad Požegu nezaobilaznim mjestom susreta u adventsko vrijeme, a bogatstvo sadržaja predstavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić i direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Program ovogodišnje Adventa krenut će 2. prosinca 2023.. godine, a održat će se u parku Pod gradom i na bivšem atletskom stadionu – najavila je direktorica Šimunović Svoboda. “U program Adventa uključili smo sve naše ustanove u kulturi – Gradsko kazalište Požega, Gradsku knjižnicu i Gradski muzej Požega, Glazbenu školu, sve osnovne škole u našem gradu, dječje vrtiće, društvo „Naša djeca“ i mnoge, mnoge druge te će postojeći program biti nadopunjen njihovim blagdanskim aktivnostima. Službeno Advent kreće 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Trgu Sv. Terezije, te otvorenjem klizališta na bivšem atletskom stadionu gdje će nam se predstaviti Požeške mažoretkinje i Plesni studio Marine Mihelčić uz mladu požešku glazbenicu Miu Raguž. Nastupit će i najmlađe skupine UO Plesne radionice Ilijane Lončar, i zaključno nastup Big Banda Požega s Brunom Oberan Bošković i Goranom Boškovićem.”

U glazbenom dijelu programa održat će se i humanitarni koncert “Silente za malog princa” 22. prosinca, a svoje nastupe imat će i Vesna Pisarović, Vojko V, te SoulFingers i Mario Petreković. Već tradicionalno pripremljen je i Dječji doček nove godine koji će se održati u parku Pod gradom kao i “odrasli” doček uz Twist Off.

Klizalište će biti otvoreno do 7. siječnja, svakim radnim danom od 10 do 21 sat. Na Badnjak neće raditi, na Staru godinu radit će od 18 do 21 sat, na Novu godinu od 16 do 22 sata, te na Sveta tri kralja od 16 do 22 sata a cijena ulaznice koja je prošle godine bila 10 kuna, ove će godine, zahvaljujući Gradu Požegi i Požeškom sportskom savezu iznositi 1 euro. U parku će biti smještene i ugostiteljske kućice, a Božićni sajam ove će godine biti na Trgu svete Terezije Avilske.

“Godina brzo prođe i opet smo pred Adventom. Turistička zajednica potrudila se i pripremila bogat program, a ja samo mogu pozvati naše sugrađanke, drage Požežanke i Požežane, goste, da se pridruže manifestacijama koje će se događati u sklopu Adventa u ovo predbožićno vrijeme. Vjerujem da je Turistička zajednica i ovaj puta, kao i u svim manifestacijama koje su se događale u zadnje vrijeme, organizirala sve onako kako bi sami građani najradije željeli. Ostaje nam za vidjeti i uživati!”pozvao je gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić.

Detaljan program ovogodišnjeg Adventa u Požegi

TEKST: Sanja Pok              FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn