NAJAVA VIKEND AKCIJE – Nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača

Datum objave: 16. 8. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U noći sa subote na nedjelju, 17./18. kolovoza 2019., na području naše Policijske uprave, provest će se koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača.

Iako PU požeško-slavonska  kontinuirano provodi ciljane  preventivno-represivne aktivnosti,  iz događaja u dnevnim izvješćima, razvidno je da  još uvijek značajan broj vozača sudjeluje u prometnim nesrećama ili u nadzoru budu  zatečeni u prometu da upravljaju vozilima ili pod utjecajem alkohola, naglasio je službenik za odnose s javnošću Goran Matijević.

“Slijedom toga, ponovo upozoravamo  vozače da ne konzumiraju alkohol  ukoliko namjeravaju sudjelovati u prometu na cestama ili da u takvim situacijama potraže alternativno rješenje prijevoza do odredišta (taksi, javni prijevoz, vozač koji nije konzumirao alkohol  i sl.), jer su takva rješenja uvijek bolja i sigurnija u odnosu na teške  posljedice koje mogu nastati zbog neodgovornog  i rizičnog ponašanja  prouzročenih vožnjom pod utjecajem alkohola. Jednako tako, upozoravamo i putnike u vozilima da ne sjedaju u vozila kojima upravljaju vozači za koje znaju da su konzumirali alkohol,” najavio je akciju Matijević.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn