NAJAVA PREVENTIVNO REPRESIVNE AKCIJE: „Mopedi, motocikli, bicikli i vozači osobnih prijevoznih sredstava”

Datum objave: 24. 6. 2024. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 25. lipnja (utorak) u vremenu od 10 do 14 sati, provesti će preventivno represivnu akciju „Mopedi, motocikli, bicikli i vozači osobnih prijevoznih sredstava“.

Na prometnicama u nadležnosti rada ove policijske uprave u pet mjeseci ove godine evidentirano je 203 prometne nesreće, što je za 4,14 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesreća poginule su 2 osobe što je za 100 posto više u odnosu na prošlu godinu, teško ozlijeđene 33 osobe što je za 15,38 posto manje, te je lakše ozlijeđeno 122 osobe što je za 16,19 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Vozači motocikla su sudjelovali u 14 prometnih nesreća u kojima je 8 vozača teško, a 5 lakše ozlijeđeno, te je 1 prošao bez ozljeda. Vozači mopeda su sudjelovali u 3 prometne nesreće u kojoj je 1 vozač teško ozlijeđen, a ostali bez ozljeda. U istom razdoblju, 10 biciklista je teško ozlijeđeno, a 13 lakše, 5 neozlijeđeno te je 1 putnik lakše ozlijeđen.

Cilj provođenja akcije je smanjenje prometnih nesreća u kojima sudjeluju navedene skupine sudionika u prometu i njihovih posljedica, te podizanje razine prometne kulture i sigurnosti u prometu na cestama. Nadzirati će se lokacije i mjesta činjenja težih prekršaja u prometu, mjesta okupljanja skupina vozača koji se ne pridržavaju prometnih propisa, dionice i lokacije na kojima se događaju prometne nesreće s težim posljedicama i dr., te procesuirati prekršitelje.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn