NAGRADE U PRAVE RUKE : Najduži stol u Hrvata iz Velike i Ribarske večeri u Davoru – „Simply the best“

Datum objave: 17. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

VELIKA/DAVOR – Na 20. Poslovno turističkoj burzi koja je održana u Varaždinu, Najduži stol u Hrvata iz Velike i Ribarske večeri u Davoru dobitnici su nagrade „Simply the best“ za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje ukupne turističke ponude destinacije.

Grad Varaždin, Turistička zajednica i Varaždinska županija bili su domaćini ovogodišnje, jubilarne međunarodne 20. Poslovno turističke burze, jednog od najznačajnijih i najstarijih hrvatskih B2B turističkih susreta. U okviru burze održana je i svečanost dodjele tradicionalnih godišnjih nagrada „Simply the best 2018“- Udruge Hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia, za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje ukupne turističke ponude destinacije. Između ovogodišnjih više od 250 nominiranih, u kategoriji „Manifestacije eno gastronomskih sadržaja“ nagrade su zasluženo primile i TZ Velika za Najduži stol u Hrvata i KUD Matija Antun Relković Davor za Ribarske večeri.

Poslovno turistička burza najznačajnije je i najstarije nacionalno godišnje događanje poslovnih subjekata iz sektora putničkih agencija, hotelijerstva i turističkih odredišta i jedinstveni B2B turistički susret koji se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji. Cilj Poslovno turističke burze koja je ove godine okupila 170 sudionika iz preko stotinu poslovnih subjekata iz šest zemalja-Bosne i Hercegovine. Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije i zemlje domaćina-Hrvatske je predstavljanje nacionalne turističke ponude domaćim i inozemnim organizatrima putovanja, kao i njihovo upoznavanje s novostima i programima pripremljenim za turističku 2019. godinu. Uz poslovne susrete i druženja, „bussines to bussines“ razgovore i zanimljive promocije, u okviru „Burze“ održana je i svečanost dodjele tradicionalnih godišnjih nagrada „Simply the best 2018“ koja se dodijeljuje za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje ukupne turističke ponude destinacije u 5 kategorija- ugostiteljstvo, manifestacije, putnika agencija, inovativni projekti i osoba.

Između ovogodišnjih više od 250 nominiranih, u kategoriji „Manifestacije eno gastronomskih sadržaja“ nagrade su zasluženo primile i TZ Velika za „Najduži stol u Hrvata“ i KUD Matija Antun Relković Davor za Ribarske večeri. Riječ je o manifestacijama koje su odavno prerasle lokalne okvire i na koje se, sa zadovoljstvom, stiže, ne samo iz cijele Hrvatske, nego i „izvana“, turističkim sadržajima u čijem je središtu najprepoznatljiviji i najjači adut Slavonije, gastronomija.

I mada se ponudom ponešto razlikuju- Veličani nude sve što poželite, Davorci – ribu, pripremljenu na više najbolje mogućih načina, osim što je riječ o gastro turističkim „pričama“ , riječ je i o manifestacijama u čijoj organizaciji s jednakim entuzijazmom i ponosom, sudjeluju svi mještani, a upravo je to element koji ih, uz prepoznatljivo dobro domaćinstvo, čini posebnima. Uz zadovoljne goste, kreativne manifestacije iz Velike i Davora, koje doprinose njegovanju hrvatske etno i gastro baštine i svojom atraktivnošću obogaćuju turističku ponudu Slavonije, prepoznala je sada i struka, dodijeljujući im nagradu „Simply the best 2018.“

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: D. Pok/ T. Galić/Z. Dević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn