NADZOR NEPROPISNE UPORABE MOBITELA U VOŽNJI – Policija uz kazne dijelila i bluetooth slušalice

Datum objave: 12. 6. 2018. | Kategorija: Crna kronika

NASLOVAN

POŽEGA – Na području Policijske uprave požeško-slavonske policijski službenici proveli su preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje u prometu.

Kod starog autobusnog kolodvora u Ulici Stjepana Radića u Požegi, policijski službenici obavljali su nadzor prometa uz podjelu prigodnog promidžbenog materijala. Akciji su nazočili službenik pod odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Krunoslav Kokić i službenik za odnose s javnošću PU Požeško-slavonske Goran Matijević. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je da vozač za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel, osim ako koristi napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

NN

“Korištenje mobitela u vožnji smanjuje koncentraciju, usporava reakcije kod vozača i sužava vidno polje, te je tim povećan rizik od događanja prometnih nesreća. Za ovaj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna koju je moguće platiti na mjestu prekršaja u polovičnom iznosu ili naknadno po izdavanju prekršajnog naloga. Počinitelju je moguće i izdati mjeru pisanog upozorenja,” naglasio je službenik za odnose s javnošću Goran Matijević.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom prvih pet mjeseci ove godine procesuirano je ukupno 99 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, što je, kako ističu iz policije, broj koji možda i ne prikazuje stvarno stanje nepropisnog korištenja tog uređaja. Stoga se i provode akcije poput današnje na kojoj su nesavjesnim vozačima uz kazne dijelili i bluetooth slušalice.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn