NACIONALNI PROGRAM “ŽIVJETI ZDRAVO” U POŽEGI – Počela nova sezona aktivnosti “Volonteri u parkovima”

Datum objave: 27. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo, Grada Požege, Društva Naša djeca i Udruge “Zdravi život” na sportsko-rekreacijskom centru u Požegi prigodnim programom otvorena je nova sezona aktivnosti “Volonteri u parkovima” koja u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” promovira zdrav stil života.

Za program su bili zaduženi volonteri udruge „Zdravi život“ vođeni Jelenom Fuček, a sudjelovalo je stotinjak učenika, uz volontere Društva Naša djeca Požega predvođene Ines Čereg te djelatnike Zavoda za javno zdravstvo.

Volonteri u parkovima već su postali dobra tradicija. Od 2017. godine smo održano je 15-ak zabava s „Volonterima u parkovima“ u kojima je 50-ak volontera ispred različitih udruga i klubova provodilo aktivnosti, svaki put je sudjelovalo oko 100 djece, najviše osnovnoškolskog uzrasta, ali i mlađih.

“Danas smo otvorili novu sezonu aktivnosti, a kao i prethodnih godina uz niz udruga i klubova, Zavod za javno zdravstvo i Grad Požega podrška su ovim aktivnostima te Caffe bar Sportivo. Najvažnije je okupiti veliki broj djece i nadam se da će tako biti i svake naredne prigode. Bilo bi dobro da nas djeca motiviraju da ih izvedemo na zrak, u park jer svakom djetetu i roditelju to će se višestruko i dugoročno vratiti,” rekla je voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević. Aktivnosti će se održavati u poslijepodnevnom terminu od 16 do 17 sati.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn