NACIONALNI PROGRAM STAMBENOG ZBRINJAVANJA – Uručeni ključevi stanova nositeljima stanarskih prava u Pakracu

Datum objave: 28. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

nas

PAKRAC- Svečanost uručenja ključeva i Ugovora o najmu korisnicima novoizgrađenog višestambenog objekata u gradu Pakracu održana je danas u Radničkom naselje 13a. Riječ je o višestambenom objektu sa 25 stambenih jedinica izgrađenom u sklopu nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja kojeg provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Korisnici obnovljenih stambenih objekata bivši su nositelji stanarskog prava koji su ta prava ostvarili prije Domovinskog rata na području grada Pakraca i grada Lipika. Ovom svečanom prilikom, uručili su se ključevi stanova i Ugovori o najmu za 6 obitelji korisnika. a. Na svečanosti obilježavanja uručenja ključeva i Ugovora o najmu stanova, prisustvovali su Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, zamjenici požeško-slavonskog župana, Željko Jakopović i Miroslav Grozdanić te Anamarija Blažević, gradonačelnica grada Pakraca.

NN1

“Dragi korisnici, danas nam je čast i zadovoljstvo da možemo ovdje s vama biti pri službenoj primopredaji ključeva vaših stanova. Moram istaknuti da smo svi očekivali da ova dan bude puno ranije, nažalost kada je počela izgradnja ove zgrade 2010. godine, ujedno je počela i kriza recesija u građevinskom sektoru i izvođač koji je prvi radio otišao je u stečaj. Zgrada je ostala nedovršena, a kako to obično biva, pojavili su se i neki pravni problemi i sve ono što je potrebno da se opet raspiše javna nabava i da se stvore uvjeti za novog izvođača. Dolaskom mene na čelo Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje u 4. mjesecu prošle godine, odmah smo krenuli u završetak ove zgrade i u lipnju prošle godine krenuli s radovima. Danas je u roku završena i ono što mene veseli me to da je cijela zgrada napravljena jako kvalitetno. Po svim standardima. Ovaj stambeni objekt će pružiti vama sve ono što ste davnih dana zaslužili a to je život u gradu Pakracu, život u vašim stanovima i korištenje vašeg stanarskog prava”, rekao je Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

NN2
“Izuzetno mi je drago što na ovaj lijepi i sunčani dan možemo ući u vaše stanove i što ste to napokon dočekalo. Želim se vratiti u vrijeme prije godine dana i prisjetiti se prvog sastanka s gospodinom Mažarom i kada sam vidjela da ima senzibiliteta i osjećaja za Pakrac s obzirom da je on iz Vukovara pa vjerojatno zna koliko je pomoć države Pakracu i takvim sredinama važna. Dakle, došla sam kod njega u ured, unaprijed je znao što je za Pakrac potrebno, znao je za ovu zgradu i njene probleme. Rekao je da javna nabava kreće i da će sve biti riješeno do nagodinu. To je tako i bilo, danas imamo izvrsnu suradnju sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a grad Pakrac je ustupio jedan ured za korištenje ispostavi Pakrac. Moram reći i da je ovo zemljište pripadalo gradu Pakracu, i u početku kada se zavrtjela ova priča prije 7-8 godina, grad Pakrac je zemljište poklonio baš za izgradnju ove zgrade, “rekla je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

nn
“Postoji veliki popis, lista, osoba koje trebaju stambeno zbrinjavanje, čekaju građevinski materijal i evo tu isto očekujem da će stvari ići malo bržim tempom i da će i ti ljudi ostvariti svoje pravo. Svima vam čestitam i nadam se da ćete uživati u stanovima i vi i ostali korisnici a Središnjem državnom uredu želim poručiti da će u gradu Pakracu imati partnera za svaki projekt koji je od važnosti stanovnicima Pakraca”, dodala  je gradonačelnica Blažević. Za izgradnju višestambenog objekta ukupne stambene površine 1.531 m2, utrošeno je 10,1 milijuna kuna osiguranih sredstvima državnog proračuna.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn