NA ZAHTJEV DORH-A: Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Franji Luciću

Datum objave: 08. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

franjo

ZAGREB/POŽEGA  – Na zahtjev DORH-a  Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora na današnjoj je sjednici jednoglasno skinulo imunitet zastupniku Franji Luciću zbog sumnje u nuđenje mita. Predsjednik MIP-a Žarko Tušek rekao je da će njihovu odluku Hrvatski sabor, obzirom na ljetnu pauzu, samo naknadno potvrditi.

Lucić je pod istragom zbog navodnog pokušaja podmićivanja novinara Drage Hedla. U zahtjevu DORH-a se navodi da iz provedenih izvida, razgovora s novinarom Dragom Hedlom i još dvojicom svjedoka proizlazi da je Lucić 26. srpnja Hedlu, koji je prikupljao informacije o Lucićevom poslovanju i poslovanju tvrtki koje je osnovao, “ponudio novčanu nagradu da ne piše novinski članak …, rekavši da će mu platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše”.

Podsjetimo, portal Telegram.hr objavio je da je Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Navode da je Lucić u telefonskom razgovoru, čiji su dijelovi obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama. Nakon što je Hedl objavio da ga je HDZ-ov zastupnik želio podmititi, Lucić je  podnio ostavku na sve političke dužnosti  uz tvrdnju kako nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju, ali kako ipak ne želi biti teret svojoj stranci.

TEKST: S.P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn