NA POŽEŠKO-SLAVONSKIM PROMETNICAMA – Vikend obilježili pijani vozači

Datum objave: 28. 9. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici PU požeško-slavonske i ovog su vikenda provodili pojačane mjere nadzora prometa, a uz to su imali i “pune ruke posla” s pijanim vozačima.

U subotu 26. rujna 2020. oko 19 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 52-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka, prilikom mimoilaženja kao i 29-godišnji vozač osobnog automobila marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, nije ostavio dovoljan razmak te je došlo do udara između lijevih bočnih retrovizora. Nakon udara 52-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke te je zatečen u Bolničkoj ulici gdje je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,47 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog nepropisnog mimoilaženja, napuštanja mjesta prometne nesreće i vožnje vozilom pod utjecajem alkohola, dok protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog nepropisnog mimoilaženja.

U nedjelju 27. rujna 2020. oko 0.10 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca, u prometu je zatečena 20-godišnjakinja koja je pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljala osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 20-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Nešto kasnije, oko 2.50 sati u mjestu Kuzmica, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 19-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku dozvolu koju posjeduje. 19-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nenošenja vozačke dozvole.

Istoga dana, oko 20.10 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici u prometu je zatečen 51-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke BMW“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,13 promila i koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv 51-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 119 prekršaja, od čega se ističe 81 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 27. rujna 2020. u Požegi u Dubrovačkoj ulici gdje u prometu je zatečen 51-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke BMW“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,13 promila i koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.

TEKST: S. P. / PU PS        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn