NA NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE STIŽE “SARMICA” – Urnebesno smješna komedija Kazališne grupe „Lectirum“

Datum objave: 18. 2. 2017. | Kategorija: Kultura

plakat

NOVA GRADIŠKA – Ne tako davno, najprije su nam, pripremljenu vrlo slično, po provjereno uspješnom receptu, poslužili „Juhicu“, predstavljajući univerzalno zanimljivu temu braka između starijeg muškarca i mlađe žene. Slijedeći principe dobre gastronomije, ovaj će nas puta nahraniti „Sarmicom“, ali i toliko potrebnom dozom smijeha. U ponedjeljak, 20.veljače, preskočite stoga večeru i počastite se urnebesnom komedijom Kazališne grupe „LECTIRUM“. Čekamo vas u dvorani POU „Relković“.

Iako su prvi bračni dani postarijeg gospodina Saše, arhitekta po zanimanju i mlade studentice Vesne, protekli idilično, generacijski jaz i velika razlika u godinama došli su na naplatu. Pronalazeći načine kako pobijediti dosadu, Vesna je „ispušni ventil“ pronašla u noćnim izlascima. Želeći saznati s kim se druži, gdje zalazi i što radi, ljubomorni suprug kreće u višednevnu špijunažu iz koje se vraća s gadnom prehladom. Na sreću, tu je bivša supruga Kristina, još uvijek slaba na Sašu, spremna skuhati mu kamilicu, pomoći u svakom trenutku, ali i saznati koliko je snažan ili pak klimav njegov brak s mlađahnom Vesnom. Što se događa sa bračnim parom  prati i susjed  Pero Pavlović-Puška, umirovljeni policajac, stručnjak spreman svoje profesionalne usluge, uz redovni dnevni „report“ o Vesninom kretanju, ponuditi Saši. Očekivano, upravo tad počinje urnebesno komičan zaplet, ali i neizbježni „happy end“.

Jer, tako to radi Kazališna grupa „Lectirum“, držeći visoke kriterije profesionalnosti, pomno odabirući dramski tekst. Uz vječno intrigantne teme ljubavnih trokuta, ali i još uvijek pomalo tabuiziran odnos starijeg muškarca i mlade žene, ekipa je to koja pomno promišlja i o glumačkom ansamblu, jer, s komedijom se mogu nositi samo oni najbolji i najiskusniji. Upravo takvi stoje i iza „Sarmice“, priče Milana Grgića, koju režijski potpisuje majstor urnebesnih zapleta, Zoran Mužić. Jednako su sjajni i protagonisti priče- Duško Valentić, stari, dobri Papundek, obiteljskim korijenima vezan za novogradiški kraj, u predstavi arhitekt Saša, Ksenija Pajić, u ulozi bivše mu žene Kristine, te stalni član Lectirumove ekipe, Mladen Čutura, kao umirovljeni policajac, „slash“ stručnjak za praćenje.Iako je dobro znano kako je publiku puno lakše rasplakati nego li nasmijati, ansamblu „Sarmice“ to će, zasigurno poći za rukom. Provjerite u ponedjeljak, 20.veljače od 20 sati na kazališnim daskama POU „Relković“.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn