NA BRODSKO-POSAVSKIM PROMETNICAMA: U tjednom nadzoru prometa zabilježeno 20 prometnih nesreća i 302 prekršaja

Datum objave: 06. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Prošli tjedan (od 29. ožujka do 4. travnja), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih: 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (3 osobe teško ozlijeđene i 4 osobe lakše ozlijeđene), te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 302 mjere po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 146 prekršaja nepropisnih brzina, 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom, te su utvrđeni i ostali prometni prekršaji.

Najveća koncentracija alkohola od 2,44 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 29. ožujka, u 15.42 sati, u Slavonskom Brodu. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u Gornjoj Vrbi, a počinio ju je 2. travnja, 28-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao brzinom od 124 km/h. U utorak, 30. ožujka, oko 21 sati, na 178 km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 42-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Velike Britanije, kretao se nepropisnom brzinom od 211 km/h.
Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

TEKST: S. P. / PU BP           FOTO: PU BP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn