NA AUTOCESTI – Jedan se kretao autocestom u suprotnom smjeru, drugi vozio alkoholiziran i bez vozačke

Datum objave: 21. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

NOVA GRADIŠKA/SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška sinoć su iz prometa isključili 18-godišnjaka koji se kretao autocestom u suprotnom smjeru, a službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod zadržali su na otriježnjenju 29-godišnjaka koji je vozio s 1,93 promila.

Dana 20. travnja, u 19.25 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, iz prometa su isključili i uhitili 18-godišnjaka, koji se kretao autocestom u suprotnom smjeru. Naime, 18-godišnjak je upravljao osobnim automobilom (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), te se kretao južnom dionicom autoceste A3 od istoka prema zapadu. Policijski službenici su ga odmah isključili iz prometa te protiv istoga podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.

Na odmorištu Dragalić, pored autoceste A3, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, noćas, oko ponoći, prilikom nadzora u prometu, zaustavili su osobni automobil, njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak. Pritom je utvrđeno da 29-godišnjak upravlja automobilom prije stjecanja na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,93 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u policiji na otriježnjenju, a nakon prethodnog pregleda liječnika, koji je konstatirao da je isti sposoban za zadržavanje u policiji. Policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P./ PU BP       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn