MUZEJSKI SUVENIR S POTPISOM – Neka vas zagrli povijesna baština!

Datum objave: 03. 7. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Akademska kiparica Tatjana Kostanjević dizajnirala je i izradile jedinstvene muzejske suvenire, ogrlice s motivom rudinskih glava. Svaka ogrlica autentično je umjetničko djelo i podsjetnik na bogatu povijesnu baštinu koju čuva Gradski muzej Požega.

Jedinstveni muzejski suveniri iz Tatjanine umjetičke radionice izrađeni su s velikom lubavlju i pažnjom, a dostupni su u ograničenom broju. Tatjana Kostanjević član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke, a kao samostalni umjetnik živi i stvara u Požegi i Opatiji. Svojim se umjetničkim radom predstavila na četrdesetak samostalnih izložbi te je isto toliko njenih skulptura postavljeno na javne površine i u javne prostore. Tatjanina brončana skulptura Relevant, inspirirana kompleksnom ulogom žene u današnjem društvu predstavljena je na 60. međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti – Venecijanski bijenale, najdužoj izložbi suvremene umjetnosti na svijetu, a otvorena je od 20. travnja do 20. studenog ove godine.

Njena umjetnička djela obogatila su hrvatsku umjetničku baštinu, a Požega se ponosi skulpturom Tesle, zatim četiri metra visokom Sarom koja utjelovljuje legendu o Babinom Viru kao i brončanim bistama i reljefima značajnijih sugrađana poput Dragutina Lermana i Matka Peića. Tatjanina djela neupitne su umjetničke vrijednosti, a tu se svakako ubrajaju i već poznate, mnogima omiljene ogrlice, “skulpture oko vrata”. Zagrljaj umjetnosti i povijesne baštine čeka vas u Gradskom muzeju Požega.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok/ GMP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn