MUZEJSKA PETICA ZA NASTAVNIKE – Nagrađene učiteljice i profesorice za promicanje kulture dolaska u muzej

Datum objave: 08. 6. 2017. | Kategorija: Kultura

DSC00023

POŽEGA – Gradski muzej Požega diplomama i prigodnim programom zahvalio je na izvrsnoj suradnji u ovoj školskoj godini nastavnicima koji su se posebno zalagali potaknuti kod učenika kulturu dolaska na izložbe i ostale muzejske programe i sadržaje. Diplome je uručio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Prigodnim riječima na svečanosti kojom je obilježeno i zatvaranje ovogodišnje muzejske sezone vrijednim prosvjetarima zahvalili su ravnateljica Muzeja Maja Žebčević Matić, kustosica i muzejska pedagoginja Ljiljana Marić te gradonačelnik Darko Puljašić.

1
“U ovoj nastavnoj godini imali smo pet gostujućih izložbi kroz koje je prošlo 2.297 učenika, odnosno za njih smo organizirali 105 vodstava i 71 radionicu. Nastojali smo da radionice budu tematski vezane za izložbu, a uz sve radionice imali smo i kratke kvizove, uz poneke i slagalice. Bilo je poučno i zabavno, a da učenici vole dolaziti na naše izložbe govori i podatak da sve češće pitaju – a o čemu će biti nova izložba? Hvala vam drage učiteljice i profesorice, naše istinske prijateljice Muzeja, što djecu koja su vam povjerena odgajate za kulturu dovodeći ih u naš Muzej te tako svi zajedno od ovog grada stvaramo grad kulture,” naglasila je muzejska pedagoginja Ljiljana Marić.

nn

Grad Požega prati muzejsku izložbenu strategiju čija je namjera odgajati upravo mlade sugrađane. Muzej to vrlo uspješno radi, stoga zaslužuje punu podršku, naglasio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

nnn

“Naravno da svi moramo raditi kako bi u mladima pobudili ljubav prema kulturi, no vi to toliko uspješno radite da smo se odlučili kandidirati s dva projekta koji su zajedno vrijedni 40 milijuna kuna. Uvjeren sam kako će, kada ova ustanova bude imala primjerene prostore k nama dolaziti i iz Zagreba i drugih puno većih gradova – učiti od nas. Vama čestitam na dobrom radu, a dobitnicima čestitam i zahvaljujem zajedno s vama jer svi moramo raditi na jednom cilju – da naša jedna Požega bude ono što zaslužuje,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.

n

Oni koji su najviše dovodili djecu u Muzej zahvala je stigla u obliku brončane, srebrne i zlatne diplome koje je laureatima dodijelo upravo gradonačelnik. U kategoriji osnovnih škola – niži razredi posebno se istaknula OŠ Julija Kempfa pa su zlatne diplome dobile nastavnice s te škole Branka Berger i Anita Ujević te srebrnu Dragi Ronko. U kategoriji osnovnih škola -viši razredi zlatnu diplomu dobila je Blanka Đimoti Zima s OŠ Dobriša Cesarić, srebrnu diplomu dobila je Mirna Puđa s Katoličke osnovne škole te brončanu Ankica Matijević iz OŠ Julija Kempfa. Srednjoškolce su u muzej najviše dovodile Sanja Musil iz Gimnazije Požega i Jelena Grabusin iz Obrtničke škole Požega koje su primile zlatne diplome te Marina Farkaš iz Gimnazije Požega kojoj je uručena srebrna diploma. Posebno priznanje u obliku zlatne diplome dobila je Osnovna škola “Vladimira Nazora” iz Trenkova čiji je ravnatelj dva puta tijekom ove nastavne godine organizirao dolazak svih učenika svoje škole od petog do osmog razreda u Muzej.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn