MUZEJ GRADA PAKRACA – Predavanje Stari grad Pakrac

Datum objave: 28. 11. 2022. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Dođite do Gradske vijećnice u kompleksu Janković u utorak 29.11.2022. u 18.00h i saznajte što su to novo istraživači ove godine pronašli u najstarijem dijelu grada Pakraca!

Stari grad Pakrac, arheološki je lokalitet od iznimne važnosti za Pakrac koji se nalazi u samom središtu grada. Istraživanja na ovom srednjovjekovnom lokalitetu započela su 2017. godine, a nastaviti će se i u budućnosti. Ove godine voditelj istraživanja na Starom gradu bio je Krešimir Vacek, mag.archeol. iz Muzeja grada Pakraca koji će  održati već tradicionalno predavanje o rezultatima arheoloških istraživanja.

Arheološka ekipa pod njegovim vodstvom istraživala je vrijedno ovaj lokalitet od lipnja pa sve do listopada kada su i istraženi dijelovi  pronađene arhitekture zaštićeni konzervacijom i restauracijom. Projekt arheoloških istraživanja Starog grada Pakraca podupiru od 2017. Grad Pakrac i Ministarstvo kulture RH.

Dođite do Gradske vijećnice u kompleksu Janković u utorak 29.11.2022. u 18.00h i saznajte što su to novo istraživači ove godine pronašli u najstarijem dijelu grada!

TEKST: S. P.                FOTO: Pozivnica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn