MUZEJ GRADA PAKRACA – Noć muzeja u znaku grofova, druženja i čarobnih iznenađenja!

Datum objave: 22. 1. 2024. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Muzej grada Pakraca s velikim veseljem poziva na još jednu Noć muzeja u Muzeju grada Pakraca koja će se kao i u cijeloj Hrvatskoj održati 26.1.2024. Ovogodišnja tema Noći muzeja su Muzeji i nova publika, a svojim programom vrijedni pakrački muzealci pokušat će se približiti svim generacijama.

Središnje događanje večeri u pakračkom muzeju je otvorenje zaista posebne i iznimne povijesne izložbe o obitelji Janković u Slavoniji na kojoj ćete po prvi imati priliku vidjeti originalne predmete iz izuzetno vrijedne i jedine ostavštine ove obitelji u Hrvatskoj koja se čuva u Gradskom muzeju u Požegi.

Naravno, cijela večer bit će obilježena ovom obitelji pa vas očekuje i poznata Grofičina tombola, ovog puta smještena u muzeju, kao i noćna tajanstvena šetnja po Pakracu i dijelovima grada za čiju izgradnju i nastanak su zaslužni grofovi Janković!

Neće nedostajati ni glazbe – naime, svojim će koncertom barokne glazbe posjetitelje počastiti učenici Osnovne glazbene škole Pakrac, a u goste dolazi i grofica Janković koja se odazvala pozivu i obećala svoj dolazak i druženje sa zainteresiranim posjetiteljima.

Muzej će biti otvoren od 18.00 do 1.00, a sve “tekuće probleme” te večeri rješavat će Grof i Grofica, odnosno Pivovara Slavonica, uz bogatu lokalnu gastronomsku ponudu. “Uz sve navedeno očekuje vas i puno iznenađenja koja pripremamo za vas u ovoj najdužoj muzejskoj noći! Ulaz na sva događanja je slobodan i, kao i uvijek, poželjan!” poručuju iz Muzeja grada Pakraca.

TEKST: S. P.                           FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn