MUZEJ GRADA PAKRACA – Izložba “Arheologija iz zraka”

Datum objave: 28. 6. 2024. | Kategorija: Kultura

PAKRAC- Svečano otvorenje izložbe održat će se u srijedu 3.7. s početkom u 19.00, a tako će i svečano biti obilježen početak nove, već osme sezone istraživanja na arheološkom lokalitetu – Stari grad Pakrac!

Muzej grada Pakraca ugostit će izložbu nazivom “Arheologija iz zraka”. Izložba je nastala s ciljem prikazivanja nekih od najzanimljivijih i najatraktivnijih zračnih fotografija arheoloških lokaliteta s prostora Republike Hrvatske. Nastala kao izložba fotografija, odudara od klasičnih arheoloških izložbi i osnovni fokus stavlja na fotografije, dok su podaci o arheološkom kontekstu svedeni na minimum. Autori su Miroslav Vuković (Odsjek za arheologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i Jacqueline Balen (Arheološki muzej u Zagrebu) i postavljamo je u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u srijedu 3.7. s početkom u 19.00, a tako će i svečano biti obilježen početak nove, već osme sezone istraživanja na arheološkom lokalitetu – Stari grad Pakrac!

TEKST: S. P.                FOTO: Pozivnica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn