MODNI BUVLJAK ZA MANJE OTPADA I VIŠE KREATIVNOSTI – Recikliraj, prenamijeni, odjeni!

Datum objave: 17. 6. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – U organizaciji Eko centra Latinovac, Udruge Aurora udruge Oppidum i Obrtničke škole Požega na Rekreacijskom centru u Požegi održan je modni buvljak. Zaštita okoliša, moda za svaki džep, kreativnost i bogatstvo različitosti na jednom mjestu – što više poželjeti, osim još više takvih susreta!

Pomalo neubičajeno za požeške prilike, nekoliko udruga ostvarilo je danas suradničku aktivnost, urbanu priču zamišljenu kao inicijativu kojom se želi potaknuti djecu i mlade na učinkovitiju zaštitu okoliša, ponajprije vezano uz tekstil. U ponudi je bilo puno rabljene ali vrlo očuvane odjeće, a kreativni dio obogatile su radionice čija je osnovna misija bila od starog izraditi nešto novo – starom komadu odjeće ponuditi novi život. Međunarodni volonteri Eko centra Latinovac prezentirali su interkulturalne aktivnosti promovirajući bogatstvo različitosti.

“Kroz ovu priču želimo potaknuti različite ideje, od volonterstva, aktivnog građanstva, zaštite okoliša, kreativosti. Vrlo je to važno za djecu, ta priča ne stvaranja otpada, razvijanje navike o ozbiljnomn promišljanju kako dati vlastiti doprinos boljoj budućnosti cijele zajednice. Jer brinuti o okolišu znači brinuti jedni o drugima, o budućnosti, “pojasnila je voditeljica Eko centra Latinovac Danijela Beretin.

TEKST: Sanja Pok            FOTO: G. Bunjevac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn