MO DERVIŠAGA I GO HDZ POŽEGA – Odana počast najboljima među nama

Datum objave: 05. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

nn

DERVIŠAGA – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju sv. Martina u Dervišagi, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježili su danas članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i predstavnici Mjesnog odbora Dervišaga. Njima su se pridružili predstavnici drugih mjesnih odbora s područja grada Požege, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, županije, vojske i policije.

Prisjećajući se slavne Oluje, ali i poginulih sumještana te svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, dostojanstveno i svečano Dan pobjede i domovinske zahvalnosti tradicionalno je obilježen u Dervišagi.

n

Nazočne, koji su se ove godine okupili u iznimno velikom broju prigodnim je riječima u ime organizatora pozdravio predsjednik MO Dervišaga Željko Kurtušić, a u ime branitelja govorio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Antun Pavličević. Pavličević je istaknuo veliki značaj Oluje i njenu povijesnu vrijednost, s vojnog i političkog gledišta.

nnn

“Na jučerašnji dan prije 22 godine krenula je vojno-redarstvena operacija Oluja čija je crta bojišnice bila preko 630 kilometara. Krenulo je oslobađanje teritorija Sjeverne Dalmacije, Like, Korduna i Banovine koja je četiri godine bila pod pobunjenim Srbima uz podršku ondašnje JNA. S druge strane smo bili mi – hrvatska vojska. U nepunih 82 sata oslobođeno je 10.400 kvadratnih kilometara teritorija Republike Hrvatske. U toj akciji poginulo je 174 branitelja, a ranjeno je 1430. Drugi dan u l0,00 sati već se vijorila se hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi. Zaslužno za tu pobjedu bilo je zajedništvo, zajedništvo politike, hrvatske vojske, policije – bio nam je isti cilj, ” naglasio je Pavličević. Pavličević je dodao kako i u današnje vrijeme braniteljska populacija i državna vlast konačno idu u jednom smjeru što potvrđuje i novi vladin prijedlog Zakona o braniteljima.Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i predsjednik požeškog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

nnnn

“Mjesni odbor Dervišaga već dugo obilježava ovaj dan jer došlo je vrijeme da se opet počne kvalitetno pričati o vremenima slave i ponosa. Mi se ne smijemo stidjeti najboljih među nama, a posebno ne onih koji su dali svoj život za ovu zemlju. Mi političari moramo na sebe preuzeti odgovornost i voditi ovu zemlju kako bi ona bila upravo onakva kakvu su je oni sanjali. Obitelji onih koji su poginuli najviše znaju što to znači, a mi svi ostali moramo biti njima na usluzi. Oni bi nam trebali biti uzor – kada je trebalo, koliko i što se dalo za domovinu. Smatram da nam svima treba zajedništvo. Čuli smo što je bilo prije 22 godine, a ja bih želio reći što će biti u iduće 22 godine – svi se moramo ujediniti, moramo uprijeti kako bi omogućili mladima, hrvatskoj budućnosti, da imaju zašto živjeti u ovoj domovini da naši sokolovi nisu poginuli uzalud. S ovog mjesta vas pozivam – ujedinimo se, nemojmo se stidjeti svoje domovine, nemojmo se stidjeti najljepšeg barjaka na svijetu,” rekao je Puljašić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn