MLADI ČUVARI PRIRODE PSŽ – Promocija osme generacije mladih čuvara prirode

Datum objave: 20. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima Požeško – slavonske županije promovirala je osmu generaciju mladih čuvara prirode Požeško-slavonske županije.

Cilj projekta „ Mladi čuvari prirode“ je osposobljavanje i potvrđivanje mladih čuvara prirode u Požeško-slavonskoj županiji. Projektne aktivnosti su zamišljene tako da učenici kroz praktičan rad i izlaskom na teren nauče kako se ponašati u prirodi, snalaziti se (orijentirati) u prirodi pomoću karte i kompasa, tko su nadzornici (čuvari prirode/rendžeri), što je bioraznolikost i kako je očuvati te značenje ključnih pojmova zaštite prirode i drugo.

Svake godine u projektu sudjeluje ukupno 24 učenika iz 6 osnovnih škola. Ove godine u projektu su sudjelovale ove škole: OŠ Julija Kempfa Požega, OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega, OŠ „Vladimir Nazor“ Trenkovo, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Velika, OŠ Vilima Korajca Kaptol. Promocija mladih čuvara prirode tradicionalno je održana na Sovskom jezeru, zaštićenom krajobrazu prirode, gdje su učenici  još jedanput potvrdili svoje naučeno znanje kroz interaktivni kviz te su nagrađeni prigodnim materijalima i zahvalnicom za sudjelovanju u projektu. Svojom nazočnošću, manifestaciju su upotpunili predstavnici osnovnih škola, općina i županije te županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije ovaj projekt provodi od 2012. godine te su u tom razdoblju promovirana 192 mlada čuvara prirode i obuhvaćene sve osnovne škole u Požeško-slavonskoj županiji.

TEKST: S. P.      FOTO: JUUZP PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn