MLADEŽ ZA PONOS – Prvi puta u povijesti Društva, vatrogasna mladež DVD Zakorenje sudjeluje na državnom natjecanju

Datum objave: 02. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

BRESTOVAC – U Čakovcu će se ove subote, 4. lipnja održati 14. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske. Na natjecanju će nastupiti i vatrogasna mladež DVD-a Zakorenje.

Bit će ovo prilika za više od stotinu natjecateljskih odjeljenja da odmjere svoje snage u brzini i uvježbanosti, a pobjednici će biti plasirani na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se u srpnju 2022. godine održati u slovenskom Celju. Na natjecanju, po prvi puta u povijesti tog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, nastupit će i vatrogasna mladež DVD-a Zakorenje.

“DVD Zakorenje ima dugu i uspješnu tradiciju rada s vatrogasnim mladeži, a kako smo nastupili na Županijskom vatrogasnom natjecanju koje se održalo u Pakracu i zauzeli 2.mjesto stekli smo plasman za državno vatrogasno natjecanje u Čakovcu koje je zbog korone prolongirano za dvije godine unaprijed 4.6.2022.. Time se i generacija ekipe mahom promijenila jer ovaj uzrast je namijenjen 12-16 godina tako da su većinom sve novi članovi i članice u ekipi koja će predstavljati našu županiji i Općinu Brestovac.” pojasnio je voditelj vatrogasne mladeži DVD-a Zakorenje Matej Lončarević.

Koliko je uspješan rad s najmlađima svjedoči i 90 pehara i medalja s raznih vatrogasnih natjecanja diljem Republike Hrvatske. “Pripreme natjecateljske ekipe krenule su još dolaskom proljeća, a sada se intenzivno radi na uvježbavanju ekipe i to uz odličnu suradnju s DVD-om Nova Gradiška i njihovom mladeži, te DVD-om Brestovac na čijim terenima i opremi se uvježbavamo jer nemamo uvjete i opremu da sami treniramo na svom terenu.Također zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su podržali naš rad odnosno vatrogasnu mladež putem donacija,” dodao je Lončarević.

TEKST: S. P.             FOTO: DVD Zakorenje

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn