MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI NOVA GRADIŠKA – Let s Gavranom, druženje s Titom Bilopavlovićem, akcija Cijeli grad čita…..

Datum objave: 19. 10. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Manifestacija koja od 1995. godine, nastoji promovirati knjige i čitanje i ove će godine, mjesec dana, činiti to na lokalnoj i državnoj razini, okupljajući čitatelje na promocijama, radionicama i druženjima. Mjesecu hrvatske knjige tradicionalno će se bogatim programom pridružiti i Gradska knjižnica Nova Gradiška

Od 14.listopada do 15.studenoga knjižnice diljem Hrvatske bit će, više nego ikada, mjesta susreta i druženja, jer vrijeme je za još jedan Mjesec hrvatske knjige. Tradicionalnoj manifestaciji čiji je cilj osvijestiti značaj knjiga i čitanja, ove godine pod jedinstvenim motom Misli na sebe-čitaj, brojnim će se sadržajima pridružiti i Gradska knjižnica Nova Gradiška. Uz niz kreativno-edukativnih radionica za male i velike, tijekom 30 intenzivnih dana bit će organiziran i 8.Let s Gavranom, jedinstveni Međunarodni književni festival posvećen liku i djelu najpoznatijeg novogradiškog zavičajnika, na kojem će svjetski poznati pisac i dramaturg predstaviti knjigu “Obrana Jeruzalema”, a tu je i zanimljivo druženje s Titom Bilopavlovićem, još jednim poznatim Novogradiščaninom, pod nazivom “Paunaš našeg djetinjstva i mladosti”.

Doktorica nutricionizma Vesna Bosanac predstavit će knjigu Prehrana mladih sportaša uz koju će biti organizirana i edukativna radionica za učenike i njihove roditelje. Uz sada već tradicionalnu novogradišku akciju Cijeli grad čita, ovogodišnji mjesec posveće knjizi donisi i zanimljivu kreativnu radionicu smijeha u režiji “majstorica smijeha” majke i kćeri Vesne i Martine Oršulić. Vodeći računa o potrebama modernih klinaca i suvremenih generacija, Gradska knjižnica će svim zainteresiranim ponuditi i radionice iz područja Stem revolucije, kao i Kvizalište, pub kviz iz područja književnosti i opće kulture za mlade viših razreda osnovnih škola.

Uz priliku za vraćanje zaostalih i zaboravljenih knjiga bez zakasnine, Gradska knjižnica Nova Gradiška sve do 15.studenog čeka vas i s brojnim drugim zanimljivim sadržajima u kojima će se, bez problema pronaći i zagriženi knjigoljupci ali i svi oni koji će to tek postati. Stoga, “Misli na sebe-čitaj”!

TEKST: S. T.                  FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn