MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI NOVA GRADIŠKA – Književne promocije, večer poezije i edukativne radionice

Datum objave: 18. 10. 2023. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Mjesec hrvatske knjige“ tradicionalna i najveća nacionalna manifestacija posvećena knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu i ove će godine, diljem zemlje, biti organizirana od 15. listopada do 15. studenog, podižući glasove za poticanje čitanja i druženja s knjigom na “najjače”. Najljepšoj knjiškoj priči, ove godine organiziranoj pod sloganom “Nek ti riječ ne bude strana(c), kao i uvijek, pridružit će se i Gradska knjižnica Nova Gradiška, brojnim aktivnostima, književnim promocijama i edukativno-kreativnim radionicama.

Najvažniji mjesec u godini za knjižnice diljem zemlje službeno je počeo jučer, 15.listopada. Riječ je o manifestaciji posvećenoj knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu, Mjesecu hrvatske knjige koji će, s ciljem promocije važnosti knjige i čitanja, potrajati sve do 15.studenoga. Mjesecu koji će ove godine biti organiziran pod sloganom “Nek ti riječ ne bude strana(c), kao i uvijek, pridružit će se i Gradska knjižnica Nova Gradiška, brojnim aktivnostima, književnim promocijama i edukativno-kreativnim radionicama. program je počeo u ponedjeljak, 16.listopada, kada je knjigu i popularnu TV seriju “Šutnja” predstavio autor, istraživački novinar Drago Hedl.

Uz nekolicinu promocija lokalnih autora- Elvire Slišurić, dr.Vesne Oršulić, profesora Ivana Slišurića, do kraja manifestacije, novogradiška će publika imati priliku nazočiti i večeri poezije, likovnoj izložbi, kreativno-edukativnim radionicama namijenjenim malim i velikim čitateljima, STEM radionici, a tu je i jedinstvena akcija Cijeli grad čita, osmišljena u režiji ravnateljice Gimnazije Nova Gradiška, profesorice Ljiljane Ptačnik. Tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici traje i akcija povrata nevraćenih knjiga bez naknade i plaćanja zakasnine, mogućnost pridruživanja sve aktivnijem čitateljskom klubu kao i učlanjenje po najpovoljnijim uvjetima, stoga, svakako navratite i ukoliko još niste, otkrijte čaroliju čitanja i druženja s knjigom, jer avantura je to u kojoj ćete uživati zauvijek.

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn