MJESEC HRVATSKE KNJIGE NA NOVOGRADIŠKI NAČIN: Cijeli grad čita – jedinstvena akcija koja grad pretvara u veliku čitaonicu na otvorenom

Datum objave: 22. 10. 2017. | Kategorija: Kultura

CIJELI GRAD

NOVA GRADIŠKA – „Knjige su nekom zabava, a nekom sudbina, no uvijek  izbor s trajnom posljedicom. Kao beton u kućnom temelju, one izgrađuju karakter, daju postojanost našim životima, otvaraju vrata duha, nude paralelnu stvarnost i prostraniji svijet.“, rekao je mudar netko i aposlutno pogodio. I zato treba čitati. Osnovna je to ideja i jedinstvene novogradiške akcije Cijeli grad čita koja će, u okviru Mjeseca hrvatske knjige, ove godine po peti puta, biti održana u ponedjeljak, 23. listopada.

U novi će radni tjedan Nova Gradiška ući na sasvim poseban način, pretvorena na jedan dan u veliku čitaonicu na otvorenom. Čitat će se u ponedjeljak, 23.listopada, svugdje-u gradskom parku, na platou ispred Gimnazije, kod spomenika papi, pred zgradom Grada, ispred Doma kulture, na Korzu i u kafićima, u školama i vrtiću, u okviru jedinstvene akcije Cijeli grad čita. Priča je to koju je prije pet godina osmislila, a onda, uz koordonaciju tima Gradske knjižnice, i realizirala, ravnateljica Gimnazije, profesorica savjetnica Ljiljana Ptačnik, s ciljem afirmiranja knjige i čitanja. Jer, dobra nas knjiga opskrbljuje novom energijom, tjera da drugačije razmišljamo, bolje mislimo i oslobađa. I mada suvremena tehnologija nudi niz prednosti, druženje s knjigom jedinstveno je iskustvo. Knjiga je lako prenosiva i možete je čitati gdje god poželite.Upravo to će, baš kao i prethodne četiri godine, uz pokroviteljstvo Grada, nastojati pokazati akcija Cijeli grad čita. Želite li sudjelovati, dovoljno je pronaći jedan od brojnih gradskih čitalačkih punktova, pridružiti se ekipi, odabrati naslov, sjesti u fotelju, ili pak ostati stajati, i početi čitati..na glas..Na kraju krajeva, na taj dan, ionako, čita cijeli grad, pa što ne bi i vi?

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn