MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI – U knjižnici postavljena izložba učeničkih radova “Kreativni i neovisni”

Datum objave: 09. 12. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, organizirali su izložbu radova s natječaja “Kreativni i neovisni”.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško- slavonska županija (Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su, već tradicionalno, natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Navedeni natječaj proveden je od 16. prosinca 2022. do 25. travnja 2023. godine, a pred učenike je postavljen zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete/alkohol/kocka/droga/ovisnost o internetu čine ljudima?. Učenicima se tako dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti te da pokažu znanje i svoj stav o tome.

Dodjela nagrada najuspješnijim radovima održana je u lipnju ove godine u Županijskoj palači Požeško-slavonske županije, a izložba učeničkih radova postavljena je na Odjelu za mlade i multimediju Gradske knjižnice u Požegi do 15. prosinca 2023. godine.

“Kada vidimo radove koje su učenici napravili, oni su svoj stav iskazali putem plakata, fotografije, jednominutnog filma, a radovi su zaista za svaku pohvalu. Drago mi je da radove koji su izloženi ovdje u knjižnici mogu vidjeti i naše sugrađanke i sugrađani,” rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević.

“Problem ovisnosti je javnozdravstveni problem i sveprisutan problem te je bitno senzibilizirati učenike na vrijeme. Zavod za javno zdravstvo u suradnji sa svim dionicima ovog projekta, već godinama organizira ovu akciju koja je uistinu hvalevrijedna. Svjedočimo velikoj kreativnosti učenika, ali isto tako, svjedočimo i velikom interesu. Drago mi je da su gotovo sve škole iz naše županije uključene u ovu akciju i veseli me što je izložba postavljena baš ovdje u Gradskoj knjižnici Požega, na odjelu gdje se okupljaju mladi,” rekao je zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Ferdinand Troha.

TEKST: S. Pok               FOTO: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn