MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU – Manifestacija s jedinstvenim blagdanskim ugođajem

Datum objave: 10. 12. 2021. | Kategorija: Susreti

LIPIK – Najljepše doba godine tradicionalno će biti obilježeno i u Lipiku. Nakon zajedničkog kićenja božićnog drvca i dolaska svetog Nikole, male i velike do kraja prosinca svakodnevno očekuje niz zabavnih sadržaja, jer Mirisi Božića u Lipiku, poručuju organizatori, Grad, Turistička zajednica i turistička agencija Lira Travel, puno su više od adventske manifestacije

Mirisi Božića u Lipiku više su od adventske manifestacije, oni građanima i posjetiteljima grada pružaju jedinstven blagdanski ugođaj. Kuća Bake Mraz, Božićni sajam, vožnja turističkim vlakićem Lipik Express, šetnje Lipikom prerušenim u blagdansko ruho, izložbe, predstave i doček nove godine, samo su dio blagdanskog slavlja koje se održava u organizaciji Grada, lipičke Turističke zajednice i turističke agencije Lira Travel. Neka su događanja, poput zajedničkog kićenja gradskog božićnog drvca i dolaska Svetog Nikole, već ispraćena, a neka Lipičane i sve goste grada, tek očekuju. Svakodnevno tijekom adventa pridružite se vjerskim običajima na misama zornicama u crkvi sv. Franje Asiškog u 6 te svake subote u 19 sati na paljenju adventskih svijeća na Trgu hrvatskih branitelja Lipika.

Želite li dati osobni estetski pečat blagdanima, do 24. prosinca možete se prijaviti za sudjelovanje u nagradnoj akciji „Najljepša božićna okućnica Lipika“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Lipika. 11. i 12.prosinca ne propustite zimsku izložbu ručnih radova „Udruge žena Lipik“ u prostoru lipičkog DVD-a. Tijekom vikenda tu je i organizirani posjet vidikovcu „Povijesni vremeplov“, ali i večernja šetnja božićnom ulicom vila. Već u ponedjeljak, 13. prosinca u Multikulturalnom centru će biti organizirana Božićna radionica. Na istom mjestu, tri dana kasnije, u četvrtak 16. prosinca održat će se svima draga i zanimljiva izložba pod nazivom „Uređenje blagdanskog stola“.19. prosinca (nedjelja) od 11 sati počinje Božićni sajam na kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe, a vjerujemo i za najmilije kroz bogatu ponudu brojnih OPG-a, kućnih radinosti, udruga i obrta s područja šire okolice. U okviru sajma bit će upriličena i Grofovska ekspedicija vlakićem na ergelu, nastup lipičkih mažoretkinja, predstave za djecu te neizostavna Kuća bake Mraz. Mjesto je to na kojem će posjetitelje dočekati marljivi vilenjaci koji s Bakom Mraz danonoćno pripremaju sve za dolazak Djeda Mraza. U velikoj završnici, u petak 31.prosinca slijedi oproštaj od stare godine kroz organizirani doček nove u Udinskoj ulici. Zabava starta od 22 sata uz popularni Joks band! Dobro došli!

TEKST: S. Tarbuk           FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn