MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU – Manifestacija koja prenosi duh zajedništva

Datum objave: 30. 11. 2023. | Kategorija: Susreti

LIPIK – Mirisi Božića u Lipiku cjelomjesečna su blagdanska manifestaciju koja prenosi duh zajedništva i pruža priliku za stvaranje novih doživljaja. I ove godine, prosinac će u Lipiku biti ispunjen raznolikim animacijama, a planiraju se i brojna događanja u skladu s dugoročnim planom razvoja ove tradicionalne božićne manifestacije

Manifestacija Mirisi Božića sastoji se od različitih događanja namijenjenih građanima Lipika, ali i većih manifestacija koje privlače posjetitelje iz okolnih gradova. Među njima se ističe tradicionalno svjetlosno ukrašavanje Lipika i susjednih naselja. Adventsko razdoblje bit će obilježeno misama zornicama u crkvi sv. Franje Asiškog tijekom cijelog prosinca. Svake subote na Trgu hrvatskih branitelja Lipika održavat će se paljenje adventskih svijeća, stvarajući posebnu atmosferu zajedništva. Građani će od 1. prosinca imati priliku prijaviti svoje domove za natjecanje nazvano “Najljepša božićna okućnica”.

Početkom prosinca obilježava se i važna obljetnica – oslobođenje Lipika, kao prvog grada oslobođenog u Domovinskom ratu. Tim povodom, 1. prosinca bit će organizirana izložba fotografija i slika u Multikulturalnom centru, dok će se sljedećeg dana, 2. prosinca, održati svečani mimohod i proslava 32. godišnjice oslobođenja. Uz tradicionalni program za Svetog Nikolu, građani će imati priliku sudjelovati u ukrašavanju gradske božićne jelke 5. prosinca. Udruga žena Lipika pridružit će se manifestaciji sa Zimskom izložbom ručnih radova, dok će Mažoretkinje Grada Lipika 10. prosinca u sportsko-školskoj dvorani održati priredbu pod nazivom “Lipiku s ljubavlju”. Sredinom mjeseca Multikulturalni centar ugostit će izložbu fotografija “Šuma okom šumara” te promociju knjige “Kofer misli”, a vrhunca manifestacije bit će Božićni sajam 16. prosinca na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, uz otvaranje Kuće Bake Mraz, kada će posjetitetelji moći uživati i u nizu priredbi i izložbi, uključujući “Uređenje blagdanskog stola”.

Uz sve navedeno, manifestacija će ponuditi i niz raznovrsnih koncerata od kojih izdvajamo onaj Matije Cveka, zakazan za 22.prosinca, u paviljonu Antunovo vrelo u lipičkom perivoju. Sve će kulminirati tradicionalnim dočekom Nove godine, uz nezaboravan doživljaj i čarolije manifestacije. Detaljnije informacije o svim događanjima bit će dostupne i na web stranici lipičke Turističke zajednice.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn