MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU – Božićni sajam i čarolija s 400.000 lampica u gradskom parku

Datum objave: 15. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

LIPIK – Spreman za mirise i okuse blagdana i Lipik je obukao svečano ruho, nudeći sugrađanima, gostima i prijateljima svjetlost tisuću lampica, novu kulisu gradskog perivoja, Božićni sajam, toplinu kuće Bake Mraz, sve uz radost i veselje koje navješćuje treća adventska svijeća.

Uz upaljenu treću adventsku svijeću, kod vijenca na Trgu hrvatskih branitelja – simbol radosti i veselja, svjetlost tisuću lampica i “Mirise Božića”, ugođaj blagdana stigao je i na ulice Lipika. Tradicionalna manifestacija koja spaja prošlost i sadašnjost grada, ove godine organizirana po šesti put, sugrađanima, gostima i prijateljima ponudila je, u tematski uređenom grijanom šatoru u parku kod Jelkinog brijega, Božićni sajam, jer, najbolji su darovi oni iz kućne radinosti, stvoreni rukama vrijednih obrtnika, OPG-a, poduzetnika i članova udruga, pristiglih iz cijele Hrvatske.

Uz priliku za kupovinom i druženje s dragim ljudima, ugođaj blagdana upotpunila je bogata gastronomska ponuda, oko koje su se posebno potrudili članovi Društva Mađara Pakrac, kao i niz zabavnih sadržaja u režiji onih najmlađih, polaznika Dječjeg vrtića “Kockica”. Kako bi sve bilo što autentičnije, vrata svoje kuće, ove godine na novoj adresi-u prostoru DVD-a Lipik, otvorila je i Baka Mraz, a posebno svečano ruho obukao je i gradski park, osvijetljen s 400 tisuća lampica.

Uz čarobnu svjetlosnu kulisu, domaćini u vrijeme blagdana nude i vožnju Lipik Expressom- turističkim vlakićem, kao i onu fijakerom, s lipicancima, jer tako se to radilo nekada u zlatno doba grada. Stoga, navratite i osjetite Mirise Božića u Lipiku.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn