MINISTAR ERLIĆ U BPŽ – Potpisan Ugovor za nabavku podizne platforme i uređenje zgrade psihijatrije i neurologije slavonskobrodske bolnice

Datum objave: 16. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U radnom posjetu Brodsko posavskoj županiji protekli je tjedan boravio ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić. Glavni razlog dolaska ministra Erlića bilo je potpisivanje 35 tisuća eura vrijednog Ugovora za projekt nabavke i montaže podizne platforme kao i uređenja ulaznog prostora i čekaonice zgrade psihijatrije i neurologije u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu
 
Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić u pratnji ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragana Jelića i ravnateljice Uprave u MRFEU Katice Mišković, protekli je tjedan boravio u Brodsko posavskoj županiji gdje se susreo sa županom Danijelom Marušićem, predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem, zamjenikom župana Markom Šimićem i ravnateljem Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Damirom Mirkovićem. U okviru kratkog radnog posjeta u zgradi Županijske uprave, ministar i prvi čovjek Županije razgovarali su o dosada realiziranim, ali i budućim projektima financiranih primarno iz fondova Europske unije na koje se Brodsko posavska županija uvelike oslanja pri strateškim i razvojnim aktivnostima.

Glavni razlog dolaska ministra Erlića bilo je potpisivanje 35 tisuća eura vrijednog Ugovora za projekt nabavke i montaže podizne platforme kao i uređenja ulaznog prostora i čekaonice zgrade psihijatrije i neurologije u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Ugovor s ministrom Erlićem potpisao je ravnatelj slavonskobrodske Bolnice doc. dr. sc.prim. Josip Samardžić. Potpisivanje ugovora preduvjet je za početak radova izgradnje novog hidrauličnog dizala kojim će se pacijentima s težim dijagnozama i određenim stupnjem invaliditeta olakšati pristup kako samoj zgradi tako i njenim odjelima imajući u vidu kako se u predmetnoj zgradi nalazi i Jedinica moždanog udara s teško pokretnim, odnosno, nepokretnim pacijentima i o objektu gdje postoji značajna fluktuacija pacijenata. Zgrada neurologije i psihijatrije datira iz 1886. godine i iako je na njoj proveden proces sanacije u vidu energetske obnove, potrebna su dodatna unapređenja posebice čekaonica gdje se planira je zamjena ulaznih vrata i dotrajalih podova te ličilački radovi.

Nakon svečanosti potpisivanja Ugovora, delegacija Ministarstva i Županije obišla je i Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj gdje ih je s djelatnostima i aktivnostima upoznala direktorica Anamarija Mađarević rekavši kako je Centar vodeća tvrtka za proizvodnju visokokvalitetnih presadnica, a pod jednim krovom okuplja regionalne i nacionalne stručnjake za istraživanje i razvoj i pruža poslovnu potporu u poljoprivredi, kako bi povećali konkurentnost i produktivnost gospodarstva u županiji.

TEKST: S. Tarbuk                       FOTO: BPŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn