MEĐUNARODNI TURNIR “POŽEŠKI DJEČACI 2018” – Najuspješniji rukometaši PPD-a Zagreb

Datum objave: 08. 4. 2018. | Kategorija: Sport

n1

POŽEGA – Međunarodni rukometni turnir „Požeški dječaci” ove godine je 7. i 8. travnja okupio 17 ekipa. Nakon dva dana nadmetanja najuspješniji su bili rukometaši PPD-a Zagreb, drugo mjesto je pripalo rukometašima Čakovca, a treći je bio RK Nexe iz Našica.

„Turnir je više nego odličan,puno je ekipa, puno utakmica. Zadovoljni smo,dobra je organizacija ,puno je dobrih ekipa,odigrali smo sedam utakmica,tako da smo i više nego zadovoljni,”izjavio je prije finala trener Davor Varga čija je ekipa iz Čakovca završila turnir kao drugoplasirana. „U Čakovcu smo prije imali prvoligaša u rukometu, sad smo drugoj ligi,ali što se tiče mlađih dobnih skupina tu smo stvarno odlični imamo više od 120 djece tako da smo zadovoljni,” dodao je Varga čija ekipa u godini obiđe oko pet do šest rukometnih turnira.

Iako umoran nakon dva dana turnira svoje zadovoljstvo ne krije niti organizator Hrvoje Jurković-Jura. „Odličan turnir, svi su zadovoljni, ovo je do sad bio najjači turnir, super kvaliteta, kvantiteta, sve smo zadovoljili, gosti iz Austrije su već potvrdili da dolaze i dogodine, a i mi smo pozvani u Austriju. Jednom riječju – super!”zaključio je Jura. Svoj dolazak dogodine najavljuje i ekipa PPD-a Zagreb koja je po prvi put došla u Požegu s dvije ekipe i osvojila turnir. „Jako dobar turnir, puno dobrih utakmica,organizacija vrhunska od smještaja do same igre. Stvarno sve pohvale domaćinu.Po prvi put je PPD Zagreb došao u Požegu i nastavit ćemo svake godine dolaziti,” rekao je trener Branimir Kutnjak.

nn

Samo pohvale za turnir imao je i trener Austrijskih rukometaša SK Ferlach Dino Poje “Jako dobar turnir, strašno jak turnir, veliko iskustvo za moje dečke.Mi to nažalost nemamo u Austriji. Odlična organizacija ,hrana…jedan od jačih turnira u Hrvatskoj. U Austriji rukomet nije sport broj jedan,nije tako popularan kao u Hrvatskoj. Konkurencija u Austriji je vrlo slaba zato smo mi često po turnirima Maksimir, Pastela, Dubrava evo sad i Požega i to je veliki plus za dečke, ogromno iskustvo, ne samo sa sportske strane nego i druženje na tribinama,”.

Osim s lijepim iskustvima iz Požege, austrijski rukometaš Daniel Wazella vraća se kući i s medaljom za najboljeg strijelca turnira. Najbolji igrač je bio Tin Baković rukometaš PPD-a Zagreb, a  i najbolji golman je iz iste ekipe,  Antonio Kranjčević  RK PPD Zagreb. Medalje ekipama je dodijelio Željko Mitrović ispred Požeškog sportskog saveza, a najboljim igračima Dario Anić.

TEKST: S. P./D.O.       FOTO: D. O.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn