POŽEŠKI DJEČACI 2018 – Rukometna tradicija, kvaliteta i kvantiteta na jednom mjestu

Datum objave: 07. 4. 2018. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA – Tradicionalni, četrnaesti po redu turnir “Požeški dječaci” rukometni turnir za dječake rođene 2004 godište i mlađi ove godine je ustaljenom kvalitetom organizacije te brojnošću i kvalitetom ekipa dobio epitet najjačeg u zemlji. Ove godine turnir se odigrava 7 i 8. travnja na dvije lokacije, u Požegi u SD “Tomislav Pirc”, te u Pleternici u školskoj sportskoj dvorani, a danas je točno u podne turnir svečano otvoren.

Turnir koji sada stariji od svojih igrača, uz klubove iz hrvatskih gradova ove je godine ugostio i ekipu iz Austrije, no to nije neobično jer za Požeške dječake već dugo se zna i izvan hrvatskih sportskih okvira, kaže nam ne bez ponosa organizator turnira Hrvoje Jurković. “Ovdje je 17 klubova, gosti iz Austrije Ferlach, prvi put tu i ekipa PPD Zagreb, jedan od naših najtrofejnijih klubova tako da nakon 14 godina mogu reći kako je ovo kruna tog dugogodišnjeg rada. Imamo novi zalet, novi polet je tu, mladi dečki se pojavljuju, pomažu, radimo i evo prerastamo okvire Hrvatske tako da vjerujem kako će nagodinu biti još više klubova iz inozemstva. Svake godine turnira je sve više, ali ovaj je možda među najstarijima u Hrvatskoj, a sada sigurno i među najjačima tako da se doista imamo čime ponositi – tradicija, kvaliteta i kvantiteta sve je na jednom mjestu i vrlo sam zadovoljan,” rekao je organizator turnira Hrvoje Jurković Jura.

jura 1

Jurine riječi potvrdio je i trener Dino Poje, koji je došao s ekipom iz Austrije. “U našoj pokrajini u Austriji malo je klubova i nema takvih turnira pa smo često u Hrvatskoj, sudjelovali smo na puno turnira, ali ovom turniru se posebno veselimo jer rijetko smo igrali s ekipama iz Slavonije. Ovo je novo iskustvo za nas, a organizacija je ovdje na vrlo visokoj razini. Turniri poput ovog neprocjenjivi su, a kada pogledamo ovaj broj mladih, ovo veselje i entuzijazam jasno je i zbog čega. Već samim dolaskom, svi smo pobjednici i važno je samo da se nitko ne povrijedi. Iako, moram dodati, kada sam ovamo dolazio kao rukometaš, nikada nismo mogli “proći” Jurinu ekipu, bili su tvrd orah. Nadam se da se to bar malo promijenilo,” rekao nam je uz smijeh trener Poje.

dino

Turnir je prigodnim riječima otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je mladim rukometašima poželio puno dobrih rezultata i dobre igre te ugodno druženje u gradu koji, kako je rekao, brine o svojoj sportskoj mladosti. “Grad Požega aktivno sudjeluje i pomaže sve udruge u sportu i u apsolutno iznosu je to oko 6, 7 posto izvornog proračuna što je sigurno u top deset gradova u Hrvatskoj. Požega je tradicionalno sportski grad i to i dalje gradimo i razvijamo. Ono što nam je važno i u dodjeli sredstava, svakako je pomladak. Naravno da su važni i rezultati, ali svi klubovi i udruge koji imaju veliki broj mladih koji kreću u sportski život, masovnost djece koja sudjeluje u različitim sportskim aktivnostima najvažnija su kategorija pri odabiru u sufinanciranju, uz plaćanje kotizacija, sudaca i trenera. I tu smo među pet, šest gradova u RH gdje smo uspjeli pomoći i klubovima i trenerima te upravama da se bave onim zbog čega jesu tu, a to je sport,” rekao je gradonačelnik.

darko 1

Turniru i organizatorima uputio je samo zaslužene pohvale: “Ovaj turnir je pravi sljedbenik bogate tradicije rukometa u Požegi i drago mi je da traje već 14 godina te da na tako kvalitetan način okupljamo, odgajamo i pripremamo mlade ljude koji se žele baviti ovim sportom, gdje imamo i dobre rezultate i izvrsne trenere. Uz sportsku dvoranu Pirc gradimo još dvije nove sportske dvorane uz škole i nadamo se kako ćemo i time pomoći da kvaliteta rukometa u ovom gradu bude još bolja,” rekao je gradonačelnik Puljašić. Ulaz na turnir je slobodan, pa dođite i podržite mlade nade. Turnir će svečano biti zatvoren 8. travnja podjelom priznanja u 18,30 sati.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn