MEĐUNARODNI FESTIVAL PLESA – Sve je spremno za jubilarni 15. Požeški plesokaz

Datum objave: 22. 2. 2016. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA – U organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar jubilarni 15. Požeški plesokaz 27. i 28. veljače ugostit će na sceni Gradskog kazališta Požega 480 plesača, voditelja i koreografa iz 41 plesnog ansambla i 21 grada Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Plesni programi počinju u 19,00 sati.

Jedinstveni međunarodni festiva plesa vodit će poznata glumica Doris Pinčić Rogoznica, a uz plesni program posjetitelji i gosti mogu pogledati izložbu fotografija “15 godina Požeškog plesokaza” u Kazališnoj galeriji Ciraki te predstavu “Ti” u izvedbi profesionalnih plesnih umjetnika Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića, najavila je na konferenciji za novinare Ilijana Lončar.

“Pozivamo sve građane i zaljubljenike u pokret i ples na ovu jedinstvenu manifestaciju. Subota, 27. veljače posvećena je klasičnom baletu i suvremenom plesu, a nedjelja, 28. veljače je večer show, jazz, hip hop, break i step plesa.  Plesači dolaze iz gradova diljem Hrvatske i zaslužili su da ih nabrojimo, a riječ je o Zagrebu, Osijeku,Varaždinu, Puli, Čakovcu, Sisku, Karlovcu, Splitu, Samoboru, Zaboku, Jastrebarskom, Zadru, Velikoj Gorici, Virovitici, Đakovu, Logatecu (SLO), Gradiškoj (BiH), Pleternici, Pakracu, Lipiku i naravno Požegi. Ove godine za sve goste Plesokaza organiziran je dodatni program pa tako u subotu 27. veljače u Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” imamo plesno druženje uz contemporary – high energy flow radionicu koju vode Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, a u nedjelju ćemo imati  plesno druženje uz fusion jazz radionicu pod vodstvom Josipe Lujanović,” naglasila je Ilijana.

DSC02351

Profesionalna  plesna predstava “TI” na programu je u subotu i nedjelju u 17 sati,  a mali ali vrijedan podsjetnik na 15 godina plesa i druženja u Požegi predstavlja i izložba 30-tak fotografija autorskog dvojca Željka Milakovića iz Požege i  Mladena Božičkovića iz Nove Gradiške koji su tijekom godina fotoaparatom pratili Plesokaz. Ovogodišnji Plesokaz bit će zaključen u Kazališnoj kavani uz Plesokaz party by DJ Matta ( Matej Vidošević).

Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te Turističke zajednice Grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.
Ulaznica još ima i možete ih rezervirati na broj 098 884 057 te putem facebook stranice Požeški Plesokaz  Plesna radionica Ilijane Lončar  ili ih kupiti sat vremena prije programa na blagajni kazališta.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn