MEĐUNARODNI DAN ŽENA – Čestitke i ruže za sugrađanke

Datum objave: 08. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha čestitali su svojim Požežankama Dan žena.

“Ovo je dan kada se svi sjetimo naših dragih sugrađanki, prigoda da im poželimo puno zdravlja, sreće i uspjeha u njihovim životnim nastojanjima. No, želim da svaki dan bude Dan žena i pozivam sve naše sugrađane da se prema prekrasnom spolu ponašaju tako – kao da je svaki dan njihov dan,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odluka da se 8. ožujka proglasi međunarodnim danom žena donesena je 1910. godine u Kopenhagenu, na Drugoj međunarodnoj konferenciji žena socijalistica, a na prijedlog Clare Zetkin, kako bi se time obilježila uspomena na velike prosvjede američkih žena održane 1909. u sklopu borbe za opće pravo glasa. Od tada do danas, ekonomsko osamostaljenje žena bilo je i ostalo temeljem na kojem su kasnije građeni svi oblici borbe za ravnopravnost, a Međunarodni dan žena i dalje ima svoj značaj, jer borba za jednakost i ravnopravnost, čak i u najrazvijenijim društvima i dalje traje.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn