MEĐUNARODNI DAN MUZEJA U NOVOJ GRADIŠKI – Muzej kao učionica, igraonica i radionica za osnovnoškolce

Datum objave: 19. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

NASLOVNA

NOVA GRADIŠKA – „Svilu prelo zlato materino“, naziv je sjajne radionice za osnovnoškolce koje je, uz Međunarodni dan muzeja, u suradnji s nižim razredima Osnovne škole „Ljudevita Gaja“, organizirao Gradski muzej Nova Gradiška.

Pridružujući se brojnim gradovima svijeta, Međunarodni dan muzeja, tradicionalno je obilježen i u Novoj Gradiški. Učinili su to, zajedničkim snagama-Gradski muzej i niži razredi Osnovne škole „Ljudevita Gaja“, zanimljivom etno-povijesnom radionicom „Svilu prelo zlato materino“, voditeljice- muzejske savjetnice Vesne Kolić Klikić. Jer, upravo je otvaranje vrata i približavanje zajednici, osnovni cilj manifestacije koja afirmira muzeje kao javne ustanove. Naučili su to mali „Gajevci“, baš kao i nedovoljno poznatu priču o proizvodnji svile u Novoj Gradiški, gdje je davne, 1771.godine, otvorena svilana.

NN

Uz zanimljive povjesne crtice, priče o leptirima, svili i dudu, priliku da se izraze bojama, polaznici radionice razgledali su i izložbu „ Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih“, te, dugoročno, zasigurno poželjeli još koji put navratiti u muzej. Uz Međunarodni dan, za organizatore-Gradski muzej Nova Gradiška, najbolja je to moguća pohvala.Osim toga, novouređeni prostor, uz vjerne novogradiške zaljubljenike u umjetnost i kulturu, treba i novu publiku.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn