MEĐU ODABRANIMA KUTJEVAČKA ŠKOLA I POŽEŠKI VRTIĆ – dm će s više od 800.000 kuna podržati 17 ekoloških projekata

Datum objave: 12. 7. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – dm je 11. srpnja uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800.000 kuna. Među odabranim projektima je i projekt postavljanja solarne klupe u školskom dvorištu Osnovne škole Zdenka Turkovića Kutjevo te projekt „Zazzzzujimo jedni za druge” Dječjeg vrtića Požega.

Uz podršku dm-a, Dječji vrtić Požega postavit će modularne povišene gredice na kotačima, hotele za kukce te kompostere koji će djeci omogućiti da prate život kukaca, rast bilja te da upoznaju kako se biljni otpad može ponovno upotrijebiti kao organsko gnojivo.

„dm je postao ponosan partner organizacija, ustanova, udruga, parkova prirode i proizvođača čije su nas ideje inspirirale i probudile dodatnu vjeru u zelenu budućnost sviju nas. Naš prvi korak prema stvaranju te budućnosti bit će da građanima 17 hrvatskih gradova i naselja omogućimo da otkriju prednosti održivog načina života te da uvide da, kada je u pitanju zaštita okoliša, ne postoje male i velike ideje. Uime dm-a zahvaljujem novim partnerima na povjerenju koje su nam ukazali, a svima koji su se prijavili na naš natječaj što su nam pomogli potvrditi kako Hrvatskoj ne nedostaje zelenih ideja“, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode.

TEKST: S. P. /dm               FOTO: dm

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn